Αρχίζει η εβδομάδα ελέγχου χρήσης ζώνης ασφαλείας – Παραχωρήθηκαν δωρεάν παιδικά καθίσματα σε γονείς από την Αστυνομία

Αρχίζει η εβδομάδα ελέγχου χρήσης ζώνης ασφαλείας – Παραχωρήθηκαν δωρεάν παιδικά καθίσματα σε γονείς από την Αστυνομία

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 08/03 , δημοσιογραφική διάσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου και την εταιρεία EXXON MOBIL, με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας ελέγχου χρήσης ζώνης ασφαλείας, που θα διεξαχθεί μεταξύ των ημερομηνιών 13-19 Μαρτίου, 2017.

Η εν λόγω εκστρατεία θα διεξαχθεί παράλληλα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας TISPOL. Οι έλεγχοι θα περιλαμβάνουν τη χρήση ζώνης ασφαλείας όχι μόνο από τους οδηγούς και συνοδηγούς αλλά και από τους επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι θα βρίσκονται στα πίσω καθίσματα.

Επίσης, έλεγχοι θα γίνονται και για τη χρήση των κατάλληλων παιδικών καθισμάτων όταν στο όχημα μεταφέρονται παιδιά. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία την ευθύνη για χρήση ζώνης ασφαλείας για παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών φέρει ο οδηγός, ενώ για ηλικίες άνω των 16 ετών φέρει ο επιβάτης.

Τονίζεται ότι η Αστυνομία θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή όταν εντοπίζονται παιδιά στα αυτοκίνητα που δεν θα είναι προσδεδεμένα στο παιδικό κάθισμα.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, η εταιρεία EXXON MOBIL παραχώρησε δωρεάν παιδικά καθίσματα σε δικαιούχους γονείς για χρήση κατά τη μεταφορά παιδιών στο αυτοκίνητο, ανάλογα με το ύψος και το βάρος (σωματότυπο) των παιδιών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης κ. Κύπρος Μιχαηλίδης και ο Διευθυντής της  EXXON MOBIL κ. Βαρνάβας Θεοδοσίου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE