ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΟΝΗ: «Πιάστηκαν» στην φάκα των αστυνομικών οι δυο άντρες – Το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων τους χάλασε τα σχέδια…

ΜΟΝΗ: «Πιάστηκαν» στην φάκα των αστυνομικών οι δυο άντρες – Το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων τους χάλασε τα σχέδια…

Το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων εγγραφής τροχοφόρων οχημάτων (Mobile ANPR), που βρίσκεται εγκατεστημένο σε αστυνομικά οχήματα, βοήθησε τα μέγιστα για την κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη δύο προσώπων.

Γύρω στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής 17/03 , ενώ μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (ΟΠΟΔ) Αρχηγείου, βρίσκονταν σε περιπολία, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά την Μονή, είδαν ένδειξη στον υπολογιστή, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο όχημά τους, ότι ο 45χρονος ιδιοκτήτης του προπορευόμενου τους οχήματος, καταζητείτο για υποθέσεις κλοπής. Αμέσως τα μέλη της Τροχαίας, ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ο ίδιος ο 45χρονος, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν 40χρονος κάτοικος Λευκωσίας. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ως τεκμήριο, ποσότητα μεταμφεταμίνης, συνολικού βάρους 26 γραμμαρίων περίπου.

Οι δύο επιβάτες του οχήματος, συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, που εξασφαλίστηκε εναντίον τους και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) διερευνά την υπόθεση.

Το σύστημα Mobile ANPR, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτόματης καταγραφής πινακίδων εγγραφής οχημάτων, που βρίσκεται εγκατεστημένο σε αστυνομικά οχήματα που διενεργούν ελέγχους σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Η λειτουργία του βασίζεται, στην αναγνώριση πινακίδων εγγραφής οχημάτων, που διέρχονται το οπτικό πεδίο των καμερών, που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περιπολικά οχήματα. Οι αριθμοί εγγραφής, ταυτίζονται με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και δια μέσου μιας τράπεζας δεδομένων, εντοπίζονται διάφορα πιθανά αδικήματα όπως εκκρεμή εντάλματα σύλληψης, κλοπιμαία ή αναζητούμενα οχήματα, ληγμένη ή στερημένη άδεια οδήγησης του ιδιοκτήτη του οχήματος και οχήματα που κινούνται χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα τους σε ισχύ.

Ο εφοδιασμός των αστυνομικών οχημάτων με το σύστημα Mobile ANPR, εντάσσεται στην όλη προσπάθεια της Αστυνομίας για ανάπτυξη ενός νέου τεχνολογικού μοντέλου έξυπνης αστυνόμευσης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top