ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα ρεκόρ στον 11ο ημιμαραθώνιο Λεμεσού – Διακρίθηκαν οι Κενυάτες δρομείς

Νέα ρεκόρ στον 11ο ημιμαραθώνιο Λεμεσού – Διακρίθηκαν οι Κενυάτες δρομείς

Σπουδαίες επιδόσεις και δύο νέα ρεκόρ διαδρομής σημειώθηκαν στον 11ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος ολοκληρώθηκε σήμερα με τους αγωνιστικούς δρόμους, (Μαραθώνιος 42 χιλιομέτρων, μισός Μαραθώνιος, Petrolina Δρόμος Ενέργειας 10 χιλιομέτρων και Ατομικός Δρόμος 5 χιλιομέτρων), στους οποίους συμμετείχαν περίπου 5.000 δρομείς, με τη συμμετοχή 2 χιλιάδων αθλητών από 61 χώρες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών, Κενυάτες αθλητές κέρδισαν τόσο το Μαραθώνιο όσο και τον Ημιμαραθώνιο, στους άντρες και στις γυναίκες. Στον Ημιμαραθώνιο σημειώθηκαν και δύο νέα ρεκόρ διαδρομής, με τους νικητές να παίρνουν έξτρα μπόνους 2.000 ευρώ για αυτή τους την επιτυχία.

Κοντά στο ρεκόρ διαδρομής ήταν και οι νικητές του Μαραθωνίου -τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες- χάνοντας το έξτρα μπόνους των 4.000 ευρώ για μόλις δύο λεπτά.

"Η εκκίνηση δόθηκε στις 7:00 και η διαδρομή κύλησε απολύτως ομαλά σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, ήλιο και θερμοκρασία κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα, σε όλους τους δρόμους σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις", προσθέτει η ανακοίνωση.

Η αυλαία του 11ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού - ΓΣΟ δόθηκε χθες το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ, ενώ ακολούθησε ο Andrey & Julia Dashin’s Foundation Δρόμος Νεολαίας 1 χλμ.

Συνολικά στη διοργάνωση έλαβαν μέρος περίπου 15.000 δρομείς και ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του νικητή μαραθωνοδρόμου της Βοστώνης του 1946, Στέλιου Κυριακίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του. Επίσης, μέσα από τις εκδηλώσεις ενισχύθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το έργο του Καραϊσκάκειου  Ίδρύματος.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως "ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - ΓΣΟ κατατάσσεται πλέον ως ένας από τους σημαντικούς Μαραθωνίους στην Ευρώπη, περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της IAAF και είναι διαπιστευμένος από την AIMS"

Ως εκ τούτου, προστίθεται, ο Μαραθώνιος προσέλκυσε αρκετούς Κενυάτες αθλητές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη φήμη τους και στη Λεμεσό, κερδίζοντας τις πρώτες θέσεις.

Συγκεκριμένα, στους άντρες ο Edwin Kiprop Kiyeng τερμάτισε σε 2:15:04 (το ρεκόρ είναι 2:13.29), αφήνοντας δεύτερο τον συμπατριώτη του Wycliffe Kip Biwot (2:15:40) και τρίτο τον ρωσικής καταγωγής Πάβελ Μπορόντιν (2:38:42).

Ο Μπορόντιν, που ανέβηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο βάθρο, τρέχει με κυπριακή σημαία, ανήκει στον ΓΣΠ και κέρδισε τον αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος ( ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της ΚΟΕΑΣ),  αφήνοντας δεύτερο τον Μάικλ Κίναν (2:44:37) του ΓΣΟ και τρίτο τον Χαράλαμπο Ιωάννου (2:45:11), επίσης του ΓΣΟ. Ο δε Ιωάννου έτρεξε με στόχο την ενίσχυση του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή».

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Gladys Jepkurui από την Κένυα, σε 2:40:41, αφήνοντας δεύτερη την πολωνικής καταγωγής Anna Handzlik Dagmara (2:42:12) και τρίτη την Κενυάτισσα Hellen Jepkos Kimutai.

H Dagmara τρέχει με την κυπριακή σημαία και τον ΓΣΟ κερδίζοντας το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών της ΚΟΕΑΣ με δεύτερη την Έλια Ιωάννου (3:32:48) του ΓΣΠ και τρίτη την Πόλα Χατζηπαπά (3:38:42).

Τον Ημιμαραθώνιο κέρδισε ο Κενυάτης Joeal Maina Mwangi (1:02:52) σημειώνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής, με δεύτερο τον Ούγγρο Laszlo Gregor (1:06:30) και τρίτο τον Τσέχο Ondrej Fejfar (1:08:25). Νέο ρεκόρ διαδρομής και στις γυναίκες από την Stella Jep Barsosio (1:09:31) από την Κένυα, δεύτερη τη Ρωσία Lindsy James (1:27:31) και τρίτη την Katarina Pohlod (1:31:43).

Στον Petrolina Energy Race 10χλμ πρώτος τερμάτισε στους άντρες ο. Darko Pop Acev (0:37:21) από την ΠΓΔΜ και στις γυναίκες η Javier Mavelli από την Αργεντινή (0:36:23).

Στον Ατομικό Δρόμο 5χλμ τερμάτισε πρώτος, στους άνδρες, ο Μάριος Αποστολίδης (0:16:55) και στις γυναίκες η Ελπίδα Χριστοδουλίδου (0:20:03).

Απο ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top