ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΓ. ΝΑΠΑ: Καταγγέλλει τον «μποντιμπιλντερά» πρώην της για ενδοοικογενειακή βία κι ότι έκαψε γνωστή μπυραρία – Παράπονα για κυπριακή Αστυνομία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΓ. ΝΑΠΑ: Καταγγέλλει τον «μποντιμπιλντερά» πρώην της για ενδοοικογενειακή βία κι ότι έκαψε γνωστή μπυραρία – Παράπονα για κυπριακή Αστυνομία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια πρωτοφανή υπόθεση στην Αγία Νάπα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο αγγλικός Τύπος. Συγκεκριμένα, η Mirror και η Daily Record παρουσιάζουν την ιστορία της Πόλα Κλίφορντ, η οποία όπως δηλώνει έμεινε εγκλωβισμένη στην Κύπρο, γιατί ο πατέρας της 5χρονης κόρης της, έχει βάλει το κορίτσι στο στοπ λιστ.

«Εκμεταλλεύεται τους νόμους της Κύπρου για να με κρατήσει εγκλωβισμένη στο νησί» καταγγέλλει η Κλίφορντ, αναφερόμενη στον 39χρονο «μποντιμπιλντερά», πρώην σύντροφό της.

Ο Ali Reza Poor Akbar, γνωστός ως Άλεξ, Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της Κλίφορντ έχει προβεί σε ενδοοικογενειακή βία, ενώ του καταλογίζει πως έκαψε μπυραρία στην Αγία Νάπα.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την Κλίφορντ, ο Άλεξ εντός της ημέρας (20/03) προσάγεται σε δικαστήριο στην Αμμόχωστο.
«Νοιώθω παγιδευμένη και τρομοκρατημένη» είπε η γεννηθείσα στην Σκοτία Κλίφορντ και πρόσθεσε: «Είμαι Ευρωπαία πολίτης, αλλά επιτράπηκε στον Άλεξ να κάνει τη ζωή μου μίζερη. Φοβάμαι για την ασφάλειά μου. Παρακαλώ κάποιον να βοηθήσει. Ο Άλεξ δεν θέλει την κηδαιμονία της κόρης μας. Την έβαλε στο ‘στοπ λιστ’ για να με τιμωρήσει».

Παράνομα στην Κύπρο
Η μητέρα της 5χρονης αναφέρθηκε και στο ιστορικό της σχέσης της με τον 39χρονο Άλεξ. Είχε απελαθεί από την Κύπρο αλλά το 2005 επέστρεψε. Διέμενε παράνομα στο νησί μας μέχρι που η Πόλα έκανε καταγγελία για ενδοοοικογενειακή βία εναντίον του. Τότε είχε συλληφθεί από την Αστυνομία και είχε απελαθεί για δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 2014. Αλλά επέστρεψε στην Κύπρο πάλι και βάσει πάντα των όσων του καταλογίζει η Πόλα, αξιοποίησε τον νόμο για την παγιδεύσει στην Κύπρο παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διαμένει παράνομα στο νησί μας. 

«Ήταν γοητευτικός»
Η Πόλα μετακόμισε στην Κύπρο το 2004 και γνώρισε τον Άλεξ πέντε χρόνια αργότερα το 2009. Είπε σχετικά: «Είχα χωρίσει με τον πατέρα της μεγαλύτερής μου κόρης και ήμουν ευάλωτη. Δεν μ΄ αρέσουν οι άνδρες που ασχολούνται με το ‘μπόντιμπίλντινγκ’ αλλά ήταν γοητευτικός και έδειξε ενδιαφέρον για μένα παρόλο που είχα ήδη ένα παιδί. Αλλά ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Ζήλευε και ήθελε να με ελέγχει. Τελικά βρήκα το κουράγιο να τον αφήσω το 2013, αλλά ακόμα είμαι φυλακισμένη».

Εμπρησμός μπυραρίας
Η Πόλα θα καταθέσει εναντίον του Άλεξ αυτή την εβδομάδα στο δικαστήριο Αμμοχώστου. Εκτός από την κατηγορία για ενδοοικογενειακή βία, τον βαραίνει και κατηγορία για εμπρησμό σε μπυραρία στην Αγία Νάπα το 2011.

Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να πει στην τοπική Αστυνομία για την φωτιά, αλλά δεν την έλαβαν υπόψη. Υποστηρίζει ότι την πήραν στα σοβαρά μόνο όταν επικοινώνησε με αξιωματικούς της Αστυνομίας στην πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Είπε ακόμη ότι η Αστυνομία απέτυχε να της παράσχει βοήθεια τον περασμένο χρόνο, όταν ζήτησε να κάνει τα δέοντα για να απομακρυνθεί ο Άλεξ από την αυλή του σπιτιού της όπου βρισκόταν.
«Αυτό που με τρομάζει είναι ότι αγνόησαν τις επείγουσες κλήσεις μου» είπε. «Τηλεφωνούσα, έκλαιγα και ικέτευα αλλά κανείς δεν ήρθε. Έκανα επίσημο παράπονο».

‘Ηδη το Υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας είναι ενημερωμένο για όλα τα πιο πάνω σύμφωνα με την Daily Record.
Ο Πάρης Παρασκευά στέλεχος του ΤΑΕ ης αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου επέμεινε πως από πλευράς Αστυνομίας έγιναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βοηθηθεί η Πόλα. «Ξοδέψαμε εκατοντάδες ώρες σ΄ αυτή την υπόθεση, ίσως και χίλιες και διερευνήσαμε όλες τις αναφορές. Αλλά δεν μπορώ να πω κάτι για την υπόθεση. Είναι ενώπιον της δικαιοσύνης».

Η Daily Record προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον κατηγορούμενο, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε στις κλήσεις για να σχολιάσει.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top