ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικά δημοσιεύματα για δίκτυο παρακολούθησης Τούρκων που ζουν στη Γερμανία

Γερμανικά δημοσιεύματα για δίκτυο παρακολούθησης Τούρκων που ζουν στη Γερμανία

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δίκτυο παρακολούθησης Τούρκων που ζουν στη Γερμανία από τις τουρκικές υπηρεσίες.

Και ιμάμηδες της μουσουλμανικής οργάνωσης Ditib φέρονται αναμεμειγμένοι στο δίκτυο.

Οι σχετικές πληροφορίες προκύπτουν από μία συντονισμένη έρευνα τριών γερμανικών μέσων ενημέρωσης, της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, καθώς και των τηλεοπτικών σταθμών WDR και NDR.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για ένα δίκτυο που έχει αναλάβει να "φακελώσει" τους Τούρκους που δεν είναι αρεστοί στην Άγκυρα και ιδιαίτερα τους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

«Κατασκοπεύουν Τούρκους στη Γερμανία» επιγράφεται σημερινό ρεπορτάζ της Suddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου, ο επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ επέδωσε στον Γερμανό ομόλογό του, κατά την πρόσφατη «Διάσκεψη για την Ασφάλεια» που έγινε στη βαυαρική πρωτεύουσα, μία λίστα με εκατοντάδες ονόματα «υπόπτων» Τούρκων πολιτών που ζουν στη Γερμανία.

Η λίστα περιλαμβάνει διευθύνσεις, αριθμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων και, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και φωτογραφίες. Ενδεχομένως ο επικεφαλής της ΜΙΤ να ήλπιζε ότι οι γερμανικές αρχές

θα εντοπίσουν τα συγκεκριμένα άτομα και θα τα εκδώσουν στην Τουρκία. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών επέδωσε τη λίστα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στην υπηρεσία για την προστασία του συντάγματος, στην εγκληματολογική υπηρεσία και στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top