ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο»

Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο δήλωσε την Τρίτη 4/4 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρέσβης της Μάλτας με την ευκαιρία της Προεδρίας της Μάλτας στην ΕΕ, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε αν υπάρχει έδαφος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο άμεσο μέλλον.

Απαντώντας είπε ότι «στο άμεσο μέλλον, ελπίζω, ναι. Η δική μας θέση παραμένει ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο που θα μας βοηθήσει, έτσι ώστε – προσδοκούμε – να επιτύχουμε μια λύση μέσα στα πλαίσια που έχουν περιγραφεί τόσες φορές».

Ερωτηθείς αν αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού δείπνου που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι οι ανησυχίες της ε/κ πλευράς δεν εισακούονται από την τ/κ πλευρά, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο.

Πρόσθεσε ότι «η όλη προσπάθεια εστιάζεται στην επιθυμία μας για λύση του Κυπριακού, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μας θέση, η ε/κ πλευρά αυτό πιστεύει».

Σε ερώτηση, τέλος, αν μετά το δημοψήφισμα της Τουρκίας αναμένει ότι θα υπάρξει αλλαγή στη στάση της τουρκικής και της τ/κ πλευράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να προβλέψω τίποτε».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top