ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εκκλησίες απαιτούν το 40% των εισπράξεων από τα χρήματα που εισφέρονται εις μνήμη του νεκρού

Εκκλησίες απαιτούν το 40% των εισπράξεων από τα χρήματα που εισφέρονται εις μνήμη του νεκρού

Πολίτες καταγγένουν ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές κατακρατούςν όλες τις εισπράξεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο», εκατοντάδες παράπονα και καταγγελίες έχουν θέσει οι συγγενείς των νεκρών από τις εκκλησιαστικές περιφέρειες, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα πολίτες καταγγέλλουν ότι κάποιες Εκκλησιαστικές Επιτροπές δεν αποδέχονται την επιθυμία των συγγενών.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι άλλοι Ναοί κατακρατούν τα χρήματα που εισφέρονται εις μνήμη του νεκρού και δίνουν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ένα μικρό ποσοστό των εισπράξεων.

Επίσης με τα όσα ανέφεραν βουλευτές, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, «στήθηκε καβγάς έξω από τους Ναούς και κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβαση της Αστυνομίας»  

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Παγκύπριου Συντονισμού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου, «κάποιες φορές οι εκκλησιαστικές επιτροπές αγνοούν την επιθυμία των οικείων του αποθανό9ντος και σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν τα χρήματα που εισφέρονται σε Οργανώσεις της δικής τους επιλογής».

«Μία από τις Μητροπόλεις έκαναν τις κηδείες επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΠΣΣΕ, «Αποφάσισε ότι οι Ναοί θα κατακρατούν το 40% των εισπράξεων και το υπόλοιπο 60% θα δίνεται σε συγγενείς ή στις Εθελοντικές Οργανώσεις που εκείνοι επιθυμούν».

Χρήστης του Facebook  ξεσπά με τα όσα έγιναν και καταγράφει συγκεκριμένα: «Θυμάστε;;;; Εισπράξεις από τραπεζάκια έξω από κηδείες και πάλι στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα παράπονα; Ορισμένες εκκλησιαστικές επιτροπές απαιτούν μέχρι και το 40% των εισπράξεων και άλλες δεν επιτρέπουν ορισμένες οργανώσεις π..χ. ασθενών να βάλουν τραπεζάκια ..... και άλλες το αφήνουν ελευθερο, αλλά τα παράπονα είναι πολλά!»

Καταλήγοντας, η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει στις αρχές Ιουνίου και θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να ληφθεί απόφαση που να δεσμεύει όλες τις Μητροπόλεις και τις Εκκλησιαστές Επιτροπές των ναών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top