ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δημόσιος κίνδυνος νεαροί που κυκλοφορούν σε γειτονιές – Απελπισμένοι οι δημότες: «Η Αστυνομία δεν μπορεί να βοηθήσει» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δημόσιος κίνδυνος νεαροί που κυκλοφορούν σε γειτονιές – Απελπισμένοι οι δημότες: «Η Αστυνομία δεν μπορεί να βοηθήσει» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απελπισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονία τους ελέω Πάσχα, είναι κάτοικοι περιοχής στην Επαρχία Λάρνακας.

Αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα, σχεδόν σε όλες τις γειτονιές που βρίσκονται κοντά σε εκκλησίες, αφού οι νεαροί έχουν ήδη αρχίσει τις ετοιμασίες τους για τις λαμπρατζιές, από πολύ νωρίς.

Είναι λίγο έως πολύ, γνωστές οι προετοιμασίες που ακολουθούνται (συνήθως από νεαρούς) για την βραδιά του Μεγάλου Σαββάτου που θα πυρποληθεί η λαμπρατζιά: Κροτίδες, σκοπιές, μάζεμα ξύλων και άλλα πολλά.

Στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, έφτασε καταγγελία από δημότη της επαρχίας Λάρνακας όπου αναφέρει πως υποφέρουν, από την μέρα που άρχισαν οι νεαροί της γειτονιάς τους τις προετοιμασίες για την λαμπρατζιά.

Η γειτονιά της παραπονούμενης δημότισσας, βρίσκεται κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, κάθε βράδυ, μαζεύονται νεαροί και ανάβουν φωτιές σε κοντινό οικόπεδο, ρίχνοντας μάλιστα μέσα γκαζάκια και κροτίδες, ενώ προκαλούν και οχλαγωγία με ουρλιαχτά ή με τα αυτοκίνητά τους.

Η κατάσταση όμως τις τελευταίες μέρες, έχει ξεφύγει, αφού όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι νεαροί, γυρίζανε τις κοντινές γειτονιές και έβαζαν φωτιά σε όλους τους κάδους απορριμμάτων, δίπλα από τους οποίους υπήρχαν και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στην γειτονιά, μάλιστα, που μένει η παραπονούμενη, έκαψαν δύο κάδους που βρίσκονταν κοντά σε πάσσαλο της ηλεκτρικής (φωτογραφίες), ενώ υπήρχαν και δύο αυτοκίνητα σε ακτίνα λίγων μέτρων.

Οι δημότες, ειδοποίησαν αστυνομία και πυροσβεστική, χωρίς όμως να μπορέσουν οι αρχές να τους βοηθήσουν, αφού σύμφωνα με την παραπονούμενη, τους ανέφεραν ότι δεν είναι εφικτό να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα εναντίον τους, αφού κάθε φορά που οι νεαροί βλέπουν τους φάρους, εξαφανίζονται, και αν δεν δουν κάτι με τα μάτια τους, είναι αδύνατον να δράσουν.

Οι νεαροί όμως, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία εμφανίστηκε στο σημείο, ακάθεκτοι κάθε βράδυ, συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί και να προκαλούν αναστάτωση στη γειτονιά, ενώ οι δημότες, ζουν υπό τον φόβο, ότι οι νεαροί ίσως τους κάψουν περιουσιακά στοιχεία (π.χ. αυτοκίνητο).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top