ΠΑΡΑ-THEMA

Survivor: Όταν η κοινωνία συμπυκνώνεται σε ένα μαύρο κουτί

Survivor: Όταν η κοινωνία συμπυκνώνεται σε ένα μαύρο κουτί

Όταν το ψέμα και η κακία (Χανταμπάκης, Βαλαβάνη κτλ) αντιμετωπίζει την αλήθεια (Ειρήνη Παπαδοπούλου), αργά η γρήγορα, θα κερδίσει η αλήθεια...

Η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα των «διασήμων» τον τελευταίο καιρό, είναι μια ευκαιρία για όλους μας να πάρουμε μαθήματα για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Στα πλαίσια αυτής της κατάστασης, με αποκορύφωμα τα όσα είδαμε στο επεισόδιο της Κυριακής 9/4 στο παιχνίδι επιβίωσης, φανερώνεται μια πραγματική όψη της κοινωνίας μας που πολλοί μερικές φορές αγνοούμε, είτε θελημένα είτε μη.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν, πως είναι μια μικρογραφία της κοινωνία που ζούμε.

Στο Survivor, υπάρχει μια Ειρήνη Παπαδοπούλου που αντιπροσωπεύει την αλήθεια, την μοναξιά, την διαφορετικότητα και από την άλλη, οι υπόλοιποι, μια ομάδα με αρχηγό έναν Χανταμπάκη, που αντιπροσωπεύει την κακία, την διπλοπροσωπία, το ψέμα και τον άνθρωπο που υποσκάπτει τους δυνατούς αντιπάλους του με σκοπό την νίκη και την επιτυχία.

Αυτό, ασφαλώς και γίνεται και στην πραγματική ζωή, δεν είναι δηλαδή απλά ένα προϊόν που ήθελε να μας πουλήσει η τηλεόραση.  Το ότι βρίσκονται σε ένα απόμακρο μέρος χωρίς να έχουν καν τα βασικά που χρειάζεται ένας άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή, κανένα ρόλο δεν παίζει σε όλα αυτά, αντιθέτως μάλιστα, βοηθούν στην προβολή του πραγματικού εαυτού κάποιου ατόμου.

Πόσοι από εμάς, συναντήσαμε στη ζωή μας ανθρώπους όπως ο Χανταμπάκης, Χούτος, Βαλαβάνη; Επίσης, πόσοι από εμάς συναντήσαμε στην ζωή μας έναν άνθρωπο σαν την Ειρήνη Παπαδοπούλου;

Η αντίδραση και ο χαρακτήρας της Ειρήνης Παπαδοπούλου, ή της οποιασδήποτε Ειρήνης Παπαδοπούλου, πρέπει να γίνει για όλους μας φάρος και οδηγός, ώστε να πολεμηθούν το ψέμα, η κακία και η διπλοπροσωπία.

Δεν εννοούμε να λατρευτεί η ίδια σαν άνθρωπος (αν και ήδη έχει γίνει), αλλά να διδαχθούμε από αυτήν και την δύναμή της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσταξε χολή το Twitter! Η Παπαδοπούλου έδωσε το έναυσμα και ο λαός ξεσηκώθηκε – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

** Τα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, είναι μόνο ένα μέρος που προβάλλεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι επιβίωσης, που μπορούν να συγκριθούν με την πραγματική καθημερινότητα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top