ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓ. ΝΑΠΑΣ: Προκάλεσε αίσθηση ο τρόπος του «Μπένη» κατά την παραδοχή των διαπραχθέντων και σχεδιαζόμενων φόνων

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓ. ΝΑΠΑΣ: Προκάλεσε αίσθηση ο τρόπος του «Μπένη» κατά την παραδοχή των διαπραχθέντων και σχεδιαζόμενων φόνων

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του Μάριου Χριστοδούλου, άλλως «Μπένη» στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου. Ακόμη πιο μεγάλη αίσθηση, όμως προκάλεσε η στάση του κατά την παραδοχή του.

Σε κάποια στιγμή της διαδικασίας ο δικηγόρος του Μιχάλης Πικής, είπε ότι ο πελάτης του επιθυμεί να αλλάξει την απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από μη παραδοχή σε παραδοχή.

Στο δικαστήριο επικράτησε παγωμάρα. Ήταν όλοι έκπληκτοι. Παρά το γεγονός ότι η σύντροφός του Σοφία Γρηγορίου τον άφηνε πλήρως εκτεθειμένο με την κατάθεσή της, εντούτοις πάλι αυτή η εξέλιξη δεν ήταν αναμενόμενη.

Η Έλλη Παπαγαπίου εκ της κατηγορούσας αρχής, πήρε τον λόγο, απάλλαξε τον «Μπένη» από την πρώτη κατηγορία, αυτή της συνομωσίας για φόνο κι άρχει να αναγνώσκει τις άλλες κατηγορίες.

Ο Μάριος Χριστοδούλου απάντησε σε όλες με ένα ξερό «ναι», χωρίς να φανερώνει συναισθήματα και κοιτάζοντας στη σύνθεση του Κακουργιοδικείου. Ούτε σκυφτός ήταν, ούτε καταβεβλημένος ψυχολογικά. Λες και ήταν προετοιμασμένος, πλήρως συνειδητοποιημένος...

Οι κατηγορίες τις οποίες παραδέχθηκε αφορούν μεταξύ άλλων τους φόνους εκ προμελέτης των τεσσάρων θυμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του εκτελεστή Jani Vogli, την απόπειρα φόνου του αστυνομικού της ΜΜΑΔ Γιώργου Χαραλάμπους, την απόπειρα του φρουρού του Καλοψιδιώτη Καλλιτσιώνη καθώς και τους σχεδιασμούς της δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη, του Χρίστου Τσιάκκα και του Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστού ως «Σήφη».

 Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στους Παναγιώτη Πένταυκα και Ντέγιαν Λόι.

Την Τετάρτη (12/04) στις 12:00 το μεσημέρι θα αρχίσει η διαδικασία κατά την οποία θα γίνει έκθεση γεγονότων για επιβολή ποινής στον Μάριο Χριστοδούλου, άλλως «Μπένη». Η ποινή των τετράκις ισοβίων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Θύματα της δολοφονικής επίθεσης της 23ης Ιουνίου του 2016 ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Jani Vogli, ένας εκ των δραστών. Κατηγορούμενοι ήταν αρχικά οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως «Μπένης» 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου. Η Γρηγορίου απαλλάχτηκε ενώ ο «Μπένης» παραδέχθηκε ενοχή.

Όλοι τους αντιμετώπιζαν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Σε όλες τις πιο πάνω κατηγορίες παραδέχθηκε ενοχή ο Μάριος Χριστοδούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓ. ΝΑΠΑΣ: Έσπασε ο «Μπένης» και παραδέχθηκε ενοχή

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top