ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε η υπογραφή της Πολυμερούς Φορολογικής Σύμβασης του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη

Εγκρίθηκε η υπογραφή της Πολυμερούς Φορολογικής Σύμβασης του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη

Η Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υπογράψει την Πολυμερή Σύμβαση για την Εφαρμογή Φορολογικών μέτρων που σχετίζονται με την πρόληψη της Διάβρωσης της Φορολογικής Βάσης και της Μετατόπισης των Κερδών (BEPS) του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η υπογραφή της Πολυμερούς Σύμβασης εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφασή του στις 5 Απριλίου. Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 7 Ιουνίου.

Η Πολυμερής Συμφωνία αναμένεται μέσω διαδικασίας επικύρωσης να τροποποιήσει όλες τις υφιστάμενες Συμφωνίες Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που έχουν υπογραφεί μέχρι και σήμερα, ενσωματώνοντας τα τρία ελάχιστα πρότυπα (minimum standards) των Δράσεων 6 (Treaty Abuse) και 14 (Making Dispute Resolution Mechanisms More Effective) στα πλαίσια της διασφάλισης και εύρυθμης εφαρμογής των Συμφωνιών Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

Σημειώνεται ότι η Πολυμερής Σύμβαση και το Επεξηγηματικό Σημείωμα, που ρυθμίζει και θέτει ελάχιστα πρότυπα τόσο στις υφιστάμενες όσο και στις νέες Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, ετοιμάστηκαν από την Ad-hoc Ειδική Επιτροπή του ΟΟΣΑ, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 100 φορολογικών δικαιοδοσιών, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top