ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχραιμία συστήνει ο ΔΗΣΥ μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία

Ψυχραιμία συστήνει ο ΔΗΣΥ μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία

Το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (17/4) τοποθετήθηκε επίσημα ο ΔΗΣΥ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία συστήνοντας ψυχραιμία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Επιβάλλεται ψύχραιμη ανάλυση των δεδομένων που θα διαμορφωθούν στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα

Παρακολουθήσαμε το συνταγματικό δημοψήφισμα στην Τουρκία και εξετάζουμε τα αποτελέσματα, σημειώνοντας μιαν εκ πρώτης όψεως αμφιλεγόμενη κατάσταση. Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα διακριβώσουμε με ψυχραιμία τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Εξυπακούεται ότι είναι προς το συμφέρον μας να υπάρχει σταθερότητα στην Τουρκία, όπως ακριβώς έχουν διαπιστώσει τόσο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, όσο και η ελληνική Κυβέρνηση.

Γι’αυτό το λόγο βλέπουμε με σκεπτικισμό τα συμπεράσματα που με μεγάλη ευκολία βγάζουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, με κύριο γνώμονα για μια φορά ακόμα να «αυτοδικαιωθούν» διεκδικώντας απλώς την εξουσία. Η μόνιμη επωδός για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου (την ώρα μάλιστα που ήδη έχει εξαγγελθεί επικείμενη συνδρίασή του), δεν αποτελεί κάποιου είδους διαφορετική πρόταση πολιτικής. Πόσω μάλλον που οι διαμαρτυρώμενες πολιτικές δυνάμεις κάθε φορά προσέρχονται στο Εθνικό Συμβούλιο χωρίς κάν να έχουν ξεκαθαρίσει ποιό είναι το πλαίσιο συμφωνίας και λύσης που επιδιώκουν, αλλά παραταύτα παρουσιάζονται σαν να έχουν κάποια κοινή στρατηγική.

Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι ψύχραιμη ανάλυση στην υπηρεσία των προσπαθειών μας για να δικαιωθεί η διεκδίκηση του κυπριακού ελληνισμού για τερματισμό της τουρκικής κατοχής. Οι όποιες αλλαγές στην Τουρκία δεν αλλάζουν τις θέσεις αρχών που επιδιώκει η ελληνική κυπριακή πλευρά για μια λύση του Κυπριακού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έντονος προβληματισμός σε Προεδρικό και Πινδάρου μετά το αποτέλεσμα στην Τουρκία – Η «ευχή» Χριστοδουλίδη

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top