ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί

Ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έθεσε στη συνάντησή του την Πέμπτη 20/4 το βράδυ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Σε δηλώσεις του μετά την πρώτη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από το δημοψήφισμα στην Τουρκία, και απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος είπε ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας ότι “δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε”.

Είπε επίσης ότι παραμένουν διαφορές, και ο ίδιος δεν θέλει να δημιουργεί εικόνες οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία.

Εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή "θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούμε τις ανησυχίες όπως εκφράζονται και από την ε/κ πλευρά".

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι "το κλίμα ήταν καλό. 'Εχουμε ενημερωθεί από τους διαπραγματευτές για τις εργασίες μέχρι σήμερα, οι οποίες θα συνεχίσουν και αύριο”, σημειώνοντας ότι “βεβαίως δεν αρκεί μόνο το κλίμα” και ότι η “ουσία είναι να υπάρχουν αποτελέσματα”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζοντας ανέφερε ότι “παραμένουν διαφορές” και πρόσθεσε πως συνεπώς δεν θέλει να δημιουργεί εικόνες, οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία, είτε απαισιοδοξία.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θέλει να ελπίζει ότι κάποια στιγμή “θα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούμε τις ανησυχίες, όπως εκφράζονται και από την ε/κ κοινότητα”.

Ερωτηθείς εάν κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: “βεβαίως, και είπα ότι αυτό δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε”.

“Δεν είναι δυνατόν από τη μια να μιλούμε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και από την άλλη να έχουμε όλες αυτές τις προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας”, είπε. O Πρόεδρος δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για το ποιά απάντησε έλαβε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top