ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: Το χρονικό εξαγγελίας υποψηφιότητας μέσα από το ThemaOnline – Μια προ πολλού ειλημμένη απόφαση - VIDEO

Ν. Παπαδόπουλος: Το χρονικό εξαγγελίας υποψηφιότητας μέσα από το ThemaOnline – Μια προ πολλού ειλημμένη απόφαση - VIDEO

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2018.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η πρόθεση – απόφαση αυτή δημοσιοποιήθηκε επίσημα, την Δευτέρα 24/4 στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΔΕΚ, ανήμερα της επετείου του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν.

Για τους γνωρίζοντες η εν λόγω είδηση δεν προκάλεσε απολύτως καμία αίσθηση. Το όνομα του προέδρου του ΔΗΚΟ ακουγόταν στο παρασκήνιο τουλάχιστον από το 2015.

Ο ίδιος από τότε μέχρι και την Δευτέρα (24/4/2017) απέφευγε να απαντήσει ευθαρσώς εάν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει ή όχι τον Προεδρικό Θώκο.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στην ιστοσελίδα μας, επιχειρήσαμε να βρούμε παλαιοτέρα δημοσιεύματα χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά όπως «Νικόλας Παπαδόπουλος Προεδρικές».  

Το πρώτο δημοσίευμα είχε ημερομηνία 6 Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη, με τίτλο: «Θα είναι υποψήφιος για τις Προεδρικές του 2018 ο Νικόλας Παπαδόπουλος; Πως απαντά ο ίδιος (Βίντεο)».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Έχεις Μέσον» και κλήθηκε να απαντήσει από τότε αν τον ενδιαφέρει η Προεδρική καρέκλα. Ως πολιτικός κατάφερε να απαντήσει χωρίς… να απαντήσει.

Δείτε το βίντεο:

Το επόμενο άρθρο μας με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα και πάλι Τετάρτη, έγραφε: «Η «μυστική» συμφωνία της Ελένης με τον Νικόλα».

Την εποχή εκείνη η Ελένη Θεοχάρους είχε αναπτύξει έντονο φλερτ με το ΔΗΚΟ και το σενάριο που έπαιζε ήταν ότι ο Νικόλας συμφώνησε να δώσει το δακτυλίδι της Προεδρίας στην Ελένη. Το σενάριο αυτό ήταν υπαρκτό, όμως ναυάγησε όταν η Θεοχάρους αποφάσισε να δημιουργήσει την «Αλληλεγγύη» και να κατέλθει με το κίνημα αυτόνομα στις εκλογές. Το γεγονός αυτό δυσαρέστησε το ΔΗΚΟ και ο πολιτικός τους αρραβώνας ναυάγησε.

Στις 7 Ιουνίου 2016, λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, γράφαμε στο ThemaOnline, «Βλέπει Προεδρικές και ο Νικόλας – Τα ονόματα που παίζουν στον ενδιάμεσο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ».

Στο εν λόγω άρθρο παρουσιάζαμε τα νέα δεδομένα που είχε δημιουργήσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Το ΔΗΚΟ είχε καταστεί ρυθμιστής του ενδιάμεσου χώρου και η υπόδειξη Μαρίνου Σιζόπουλου για την Προεδρία της Βουλής καθόλου άσχετη δεν ήταν με την πρόθεση Νικόλα να ανέβει το ’18 τον λόφο του Προεδρικού. Στο δημοσίευμα κάναμε αναφορά και στους υπόλοιπους μνηστήρες του ενδιάμεσου που έπαιζαν εκείνη την εποχή συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του Γιώργου Λιλλήκα και της Ελένης Θεοχάρους.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι, οι συνομιλίες μετά τη Γενεύη μπήκαν σε τροχιά αδιεξόδου και στις 11 Φεβρουαρίου 2017 όπως γράφαμε:  «Ο Νικόλας Παπαδόπουλος άνοιξε και επίσημα τον χορό των Προεδρικών εκλογών – Η πρώτη προεκλογική του ομιλία»

Ένα μήνα μετά, δηλαδή τον Μάρτιο του 2017 οι πληροφορίες μας έλεγαν το εξής: «Προεδρικές: Δεδομένη η στήριξη Μαρίνου σε Νικόλα - Τα σενάρια συνένωσης των δυο».  

Στις 24 Απριλίου 2017, ο Μαρίνος Σιζόπουλος πρότεινε μαζί με την Ελένη Θεοχάρους στον ενδιάμεσο χώρο τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη πρότειναν Νικόλα Παπαδόπουλο για Προεδρικές - H αντίδραση Λιλλήκα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top