ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων συζήτησε ο Υπ. Παιδείας στην Πάφο

Την αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων συζήτησε ο Υπ. Παιδείας στην Πάφο

Σχολεία της Πάφου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος σε δηλώσεις στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου είπε ότι η επίσκεψή του “εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας να έχουμε μια συστηματική επαφή με τη βάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος”.

Ο κ. Καδής χαρακτήρισε το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ ένα ιστορικό σχολείο και συζήτησε με όλους τους φορείς το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω η λειτουργία του.

Εξήγγειλε επίσης την δημιουργία Επιτροπής, η οποία – όπως είπε- “θα μελετήσει τρόπους ανάδειξης της ιστορικής προσφοράς αυτού του σχολείου στα Ελληνικά γράμματα και ευρύτερα στον πολιτισμό της Πάφου και γενικότερα της Κύπρου αλλά και το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί η σημερινή του λειτουργία για το καλό των παιδιών και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας” .

Ακολούθως ο Υπουργός Παιδείας μετέβη στο Λύκειο του Αγίου Νεοφύτου Πάφου, όπου εγκαινίασε Αίθουσα Ειδικής Μονάδας για τα παιδιά ειδικής αγωγής στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναβάθμιση της προσφερόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Επεσήμανε πως η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για επαφή με τη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος είναι συνεχής, προσθέτοντας πως “συζητούμε  με τους εκπαιδευτικούς με τους γονείς, με τους ίδιους μαθητές  μας και προσπαθούμε να εμβολιάζουμε τις πολιτικές μας με αυτά που εισπράττουμε  μέσα από αυτή την ανατροφοδότηση”.

Σχολιάζοντας το θέμα της ανέγερσης νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου, ο κ. Καδής ανέφερε πως θα έχει συνάντηση με τη Σχολική Εφορεία Πάφου, όπου θα συζητηθούν πιθανές εναλλακτικές λύσεις.

Πρόσθεσε ότι η διαβεβαίωση που έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είναι ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στη δημιουργία Γυμνασίου με δεδομένη πάντοτε τη συναίνεση και τη σύμφωνο γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως εάν εξασφαλιστούν οι συνθήκες οι οποίες θα οδηγούν σ’ αυτή τη συναίνεση και σ’ αυτή την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών, τότε το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της διακήρυξης.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top