ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επιστημονική Ημερίδα: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Αθλητισμός

Επιστημονική Ημερίδα: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Αθλητισμός

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα την εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τον Αθλητισμό, κάτω υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Η CYTA, το Κυπριακό Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και η «Gameplan Cyprus» συνδιοργανώνουν, για πρώτη φορά στα κυπριακά αθλητικά δρώμενα, την πρώτη ημερίδα με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04 Μαΐου 2017, 10:00-13:00, στο Αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία.

Στόχος της ημερίδας είναι να προωθήσει την έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και να αναπτύξει τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ειδικά από αθλητικούς οργανισμούς. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να παρουσιάσει και να προωθήσει την αξιοποίηση του αθλητισμού ως «όχημα» διοργάνωσης δραστηριοτήτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δραστηριοποίησης μέσω του αθλητισμού, από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας.

Η ημερίδα στοχεύει στην προσέλκυση κοινού από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας, από τον αθλητικό χώρο, τόσο σε επίπεδο αθλητικών οργανισμών και ομοσπονδιών, όσο και σε αθλητικούς συλλόγους και μεμονωμένα αθλητικά στελέχη, καθώς και την ακαδημαϊκή κοινότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ως κύριοι ομιλητές, θα φιλοξενηθούν ένας σύμβουλος σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ένας ακαδημαϊκός με ειδίκευση στο θέμα, καθώς και ένα στέλεχος της αθλητικής κοινότητας με εμπειρία στο θέμα. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέας Α. Αποστόλου – Διευθυντής Κυπριακού Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα αναπτύξει το θέμα «Σωστές πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – ISO 26000 ως εργαλείο σχεδιασμού και εφαρμογής τους». Ο Δρ. Χρίστος Αναγνωστόπουλος – Καθηγητής Πανεπιστημίου UCLAN και επισκέπτης καθηγητής Πανεπιστημίου Molde, Νορβηγίας, θα αναπτύξει το θέμα «Ο Αθλητισμός ως όχημα πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης: Εμπειρικά στοιχεία από τις εισηγμένες εταιρίες του Χρηματιστηρίου Λονδίνου (FTSE-100)». Επίσης, ο κ. Ανδρέας Θ. Θεμιστοκλέους – Εκπρόσωπος Gameplan Cyprus, Στέλεχος Αθλητικής Διοίκησης και Μέλος Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα αναπτύξει το θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό: Παρουσίαση μοντέλων καλής πρακτικής για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο Ευρωπαϊκό διασυλλογικό ποδόσφαιρο».

Την ημερίδα θα χαιρετίσει και ο Υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της CYTA κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης.

Το Κυπριακό Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι ένα Ινστιτούτο που ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την μεταφορά εξειδικευμένης γνώσης στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την προσπάθεια εταιριών και οργανισμών στη δημιουργία θετικής αλλαγής, μέσω ενδυνάμωσης και χειραφέτησης, που θα επιτρέψει την εποικοδομητική και επικερδή επίτευξη των στόχων τους.

Το Ινστιτούτου προωθεί την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως επιχειρηματικό εργαλείο, που επιτρέπει την αποτελεσματική διεκπεραίωση εργασιών, μέσα σε πνεύμα επιχειρηματικής ηθικής. Προσφέρει υπηρεσίες σε θέματα συμβουλευτικής καθοδήγησης, δημιουργίας στρατηγικής, και επιμόρφωσης, γύρω από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η αξιοποίηση του προτύπου «ISO 26000», το οποίο αφορά ειδικά και αποκλειστικά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, καθιστά το Κυπριακό Ινστιτούτο πρωτοπόρο στον τομέα του και διαφοροποιεί εποικοδομητικά τις υπηρεσίες που προσφέρει, κάτω από πλαίσιο ποιοτικό ελέγχου και διαχείρισης. Για περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του στο www.csr.com.cy

Η «Gameplan Cyprus» είναι μια Startup πρωτοβουλία συμβουλευτικών υπηρεσιών, αποκλειστικά αφιερωμένη στην παροχή υπηρεσιών στην κυπριακή αθλητική βιομηχανία. Παρέχει υπηρεσίες μέσω συμβουλευτικής καθοδήγησης στους τομείς της αθλητικής διοίκησης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών, τη διοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων και την επιστημονική καθοδήγηση αθλητών. Ταυτόχρονα, προωθεί και παρέχει λύσεις αθλητικής επιχειρηματικότητας και διοργάνωσης εκδηλώσεων, προάγει την έρευνα στον αθλητισμό και συνεισφέρει στην εγκαθίδρυση συστήματος καλής διακυβέρνησης και τεχνοκρατικής λειτουργίας. Η «Gameplan Cyprus» στοχεύει στη συνεισφορά για επιχειρηματική ανάπτυξη και πρόοδο του κυπριακού αθλητισμού, δια μέσου εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας. Όραμα της είναι η συνολική καλυτέρευση του τομέα της αθλητικής διοίκησης στη χώρα μας και η ανάπτυξη πρακτικών καλής εταιρικής διακυβέρνησης στον αθλητισμό, δια μέσου της καθιέρωσης συνετής αθλητικής επιχειρηματικής λειτουργίας και  ενίσχυσης στους τομείς της έρευνας, όπως και καλλιέργεια σωστής αθλητικής κουλτούρας. Για περισσότερες πληροφορίες για την  «Gameplan Cyprus», επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους στο www.gameplancyprus.com

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top