ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δύο 22χρονοι κατηγορούνται ότι χτύπησαν και τραυμάτισαν Τουρκοκύπριο οδηγό ταξί – Στις 21/9 ξεκινά η ακροαματική διαδικασία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δύο 22χρονοι κατηγορούνται ότι χτύπησαν και τραυμάτισαν Τουρκοκύπριο οδηγό ταξί – Στις 21/9 ξεκινά η ακροαματική διαδικασία

Συνολικά οκτώ κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και υποκίνηση βίας ή μίσους κατά προσώπου βάσει της εθνοτικής καταγωγής του, αντιμετωπίζουν δύο Ελληνοκύπριοι, 22 χρόνων από τη Λευκωσία, σε σχέση με την επίθεση κατά του Τουρκοκύπριου οδηγού ταξί που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον Άγιο Δομέτιο.

Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 11/5 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και απάντησαν μη παραδοχή και στις οκτώ κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν από τη Δημόσιο Κατήγορο της Νομικής Υπηρεσίας Ελένη Κληρίδου.

Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, της δημόσιας εξύβρισης, της κλοπής, των ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας έχοντας ως πρόθεση να προωθήσουν εχθρότητα μεταξύ των κοινοτήτων λόγω της φυλής τους και της υποκίνησης βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται βάσει της εθνοτικής καταγωγής τους, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και κατά τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη  ή που έχει υβριστικό και προσβλητικό χαρακτήρα.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, Πέτρος Σταύρου και Βασίλης Μπίζας, με σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε προς τον Γενικό Εισαγγελέα ζητούν την αναστολή κάποιων εκ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Μαριλένα Μηλιώτη, όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 21 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί κατά την οποία η Κατηγορούσα Αρχή θα παρουσιάσει τους μάρτυρες της. Ο ι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2016 στον Άγιο Δομέτιο της Επαρχίας Λευκωσίας κατά του Τουρκοκύπριου οδηγού ταξί Αλί Καραπάσα από την κατεχόμενη Κερύνεια.   

Εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας είχε δηλώσει τότε στο ΚΥΠΕ ότι ο Τ/κ οδηγός ταξί κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δέχτηκε επίθεση από δύο νεαρούς, οι οποίοι τον εξύβρισαν και τον κτύπησαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Τ/κ, δύο νεαρά πρόσωπα που επέβαιναν μοτοποδηλάτου τον εξύβρισαν ενώ αυτός βρισκόταν εντός του οχήματός του. Όταν κατέβηκε από αυτό για να ζητήσει το λόγο, τότε, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, οι νεαροί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με τα χέρια τους σε διάφορα μέρη του σώματός του. Αυτός αντέδρασε, τους κτύπησε και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή.

Στη σκηνή είχε κληθεί Αστυνομία  και μέλη της Δύναμης τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη και ιατροδικαστική εξέταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top