ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΑΚΕΛ προορίζει για υποψήφιο έναν από τους 11 Έλληνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ

Το ΑΚΕΛ προορίζει για υποψήφιο έναν από τους 11 Έλληνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ

Ένα νέο όνομα ήρθε να προστεθεί στις επιλογές που εξετάζει το ΑΚΕΛ για τη θέση του υποψηφίου στις Προεδρικές εκλογές και μάλιστα ηχηρό. Ο λόγος για τον Πανίκο Παπανικολάου.

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας με μεγάλη πορεία στις ΗΠΑ, φέρεται μαζί με τον Μάικ Σπανό να είναι τα δυο ονόματα που έχουν πείσει τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος πως μπορούν να διεκδικήσουν το χρίσμα. Τώρα ποιος από τους δυο θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές, αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τις διαδικασίες του κόμματος της αριστεράς. Το σίγουρο είναι ότι ο Παπανικολάου «παίζει» πλέον πολύ δυνατά. Μέχρι τον Ιούνιο θα γνωρίζουμε…

Ποιος είναι όμως ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας; Ένα δημοσίευμα της huffingtonpost.gr είναι ενδεικτικό. Σε σχετικό ρεπορτάζ στην εν λόγω ιστοσελίδα, ο Παπανικολάου παρουσιάζεται ως ένας από τους 11 Ελληνοαμερικανούς με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στις ΗΠΑ. Και δικαίως, καθώς όσοι τον γνωρίζουν, έχουν να λένε για την αέναή του προσπάθεια να στηρίξει την Κύπρο από την Αμερική.

 

Μάλιστα, σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα: «O άνθρωπος της Αποστολής. Είναι η άλλη πλευρά και το “alter ego” του Φίλιππα Κρίστοφερ. Όσα αναφέρθηκαν για τον προαναφερόμενο, ως προς τα κριτήρια επιλογής και υποστήριξης κάθε προσώπου, ανεξαρτήτως κόμματος, ισχύουν εις την νιοστή για τον υπέρ Κυπριακής καταγωγής πρώτης γενιάς δραστήριο Πανίκο Παπανικολάου.

 

Παρά τα ύπουλα χτυπήματα του Τουρκικού lobby στον «ενοχλητικό» Κύπριο εν τούτοις έχει «επιβιώσει» κα βγει δυνατότερος κάθε φορά μετά από κάθε χτύπημα. Για πολλά χρόνια πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αμερικής και από εκείνους που εργάζονται αναλαμβάνοντας μια αποστολή και θα την φέρουν εις πέρας. Είναι προσκεκλημένος σε κάθε πολιτικό event και όπου δίδει το «παρών» εκεί ο υποψήφιος παίρνει «πόντους» μέσα στους κόλπους της Ελληνικής και Κυπριακής κοινότητας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top