ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Οι γιατροί στο Ισραήλ κάνουν λόγο για ανάγκη άμεσης επέμβασης – Άλλα λένε στην Κύπρο – «Γιατί, θέλεις να την κάνεις όμορφη;»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Οι γιατροί στο Ισραήλ κάνουν λόγο για ανάγκη άμεσης επέμβασης – Άλλα λένε στην Κύπρο – «Γιατί, θέλεις να την κάνεις όμορφη;»

Τεράστια ταλαιπωρία έχει υποστεί η μητέρα της μικρής Σταυριάνας, Ιζαμπέλλα Χρίστου, αφού στην Κύπρο δεν μπορεί να βρει πουθενά υποστήριξη, για την θεραπεία της κόρης της.

Συγκεκριμένα, η κ. Ιζαμπέλλα, βρήκε πολλές φορές την πόρτα κλειστή, από Κύπριους γιατρούς, αφού δεν θέλησαν να δείξουν την απαραίτητη προσοχή στην κορούλα της, ώστε να θεραπευτεί.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση που της είπε ένας γιατρός στην Κύπρο, στον οποίο η κ. Ιζαμπέλλα είχε αποταθεί για να εγχειρηθεί η 7χρονη Σταυριάνα στα μάτια της, αφού παρουσιάζει πρόβλημα βλεφαρόπτωσης, δίνοντας της την εξής σκληρή απάντηση: «Γιατί, θέλεις να την κάμεις όμορφη;».

Η κ. Ιζαμπέλλα, μετά από τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, στις πρώτες εκκλήσεις της, εισέπραξε ένα ποσό κοντά στις 7 χιλιάδες ευρώ, με το οποίο ταξίδεψε μαζί με την κορούλα της στο Ισραήλ, ώστε να καταστεί δυνατόν να εξεταστεί το κοριτσάκι από εξειδικευμένους ιατρούς.

Από τις εξειδικευμένες εξετάσεις που έτυχε η 7χρονη Σταυριάνα, το πόρισμα των ιατρών (βλ. φώτο πιο κάτω), ανάφερε πως έπρεπε να τύχει συγκεκριμένης επέμβασης, ώστε να θεραπευτεί.

Σε μια από τις πολλές επιστολές που έστειλε η ίδια η μητέρα της 7χρονης στο Υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι η κόρη της, εγχειρήθηκε το 2012 στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ωστόσο η επέμβαση Nissen Fundoplication, απέτυχε και από τότε προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στην υγεία της Σταυριάνας. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο παιδίατρος Δρ. Παναγιώτης Γιάγκου.

Η επιστολή στο Υπουργείο Υγείας (22/3/2017)

Η επιβεβαίωση από τον παιδίατρο (27/3/2017)

Ωστόσο, η προσπάθεια της κ. Ιζαμπέλλας να εξασφαλίσει βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία, φαίνεται πως έπεσε στο κενό, αφού δύο φορές, με ισάριθμες επιστολές, το Υπουργείο Υγείας απέρριψε την αίτηση της.

Ο λόγος της απόρριψης, όπως αναφέρεται είναι ότι, η εξέταση που χρειάζεται η Σταυριάνα, δεν προσφέρεται στο δημόσιο τομέα, ενώ ανάφεραν επίσης ότι μετά από μελέτη, προέκυψε το πόρισμα ότι η 7χρονη δεν χρειάζεται επέμβαση, σε αντίθεση με το πόρισμα των ιατρών στο Ισραήλ.

Απάντηση Υπουργείου Υγείας 1 (14/3/2017)

Στην άλλη επιστολή, δεύτερη σε σειρά, η απάντηση ήταν επίσης αρνητική, αναφέροντας αυτή τη φορά πως δεν δικαιολογείται η επανάληψη της εγχείρησης Nissen. Εγχείρηση η οποία, την πρώτη φορά, όπως σημειώθηκε πιο πάνω, απέτυχε.

Απάντηση Υπουργειου Υγείας 2 (7/4/2017)

Σε μια τελευταία της προσπάθεια, η μητέρα της 7χρονης, έστειλε επιστολή ακόμη και προς την Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ώστε να καταγγείλει τον χειρισμό που έτυχε η κορούλα της από τους γιατρούς στην Κύπρου που παρακολουθούσαν την Σταυριάνα, αλλά και για να αιτηθεί περίθαλψη για την 7χρονη στο εξωτερικό. Στην επιστολή επισυνάπτετουν και η διάγνωση που έγινε το 2015.

Επιστολή σε ΠτΔ (3/5/2017)

Διάγνωση (21/4/2017)

Θυμηθείτε την ιστορία της μικρής Σταυριάνας: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ανθρώπινο δράμα με 6χρονη και την πολύτεκνη μητέρα της - «Χώρισα με τον σύζυγο γιατί δεν αγαπούσε το μωρό» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEO

 

Τα στοιχεία της κ. Ιζαμπέλλας προκειμένου να βοηθηθεί:

Mob. 00357 97772764
Email: [email protected]
Donation via pay pal

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top