«Ήρθε η ώρα να παραιτηθεί ο Σόιμπλε»

«Ήρθε η ώρα να παραιτηθεί ο Σόιμπλε»

Για μια φορά ακόμα η Ελλάδα αγωνιά, γράφει η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, σε σχόλιο με τίτλο «50 χρόνια δουλείας».

«Αυτή τη φορά η αγωνία δεν οφείλεται σε Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αλλά στον Γερμανό Β. Σόιμπλε. Εκείνος στέκεται εμπόδιο σε μια συμφωνία στο Eurogroup. Η αρνητική του στάση εγκυμονεί, ωστόσο ,κινδύνους γιατί χωρίς ελαφρύνσεις το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και χωρίς το Ταμείο ο Β. Σοίμπλε δεν προτίθεται πια να βοηθήσει την Ελλάδα. (…) Ο γόρδιος δεσμός δεν είναι εύκολο να λυθεί. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί διέξοδος τις επόμενες εβδομάδες» επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εφημερίδα τονίζει πως: «Ο Β. Σόιμπλε έστησε παγίδα στους δανειστές, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία. Το τίμημα το πληρώνουν για μια ακόμα φορά οι Έλληνες, που θα βιώσουν στο πετσί τους τα νέα μέτρα λιτότητας. Σε περίπτωση που είχε επιβληθεί σε Γερμανούς ένα τόσο καταστροφικό πρόγραμμα, ο Β. Σόιμπλε δεν θα ήταν πια υπουργός. Όμως, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη. Για να κερδίσει την εύνοια του ΔΝΤ, το Eurogroup θέλει να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι θα πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Στην πράξη αυτό σημαίνει 50 χρόνια δουλείας. Η κρίση που ξεκίνησε το 2010 θα βασανίζει ακόμα πολλές γενιές Ελλήνων. Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή ο Σόιμπλε είναι υπουργός Οικονομικών. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να παραιτηθεί».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χρίστος Κληρίδης στο «T»:  «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Χρίστος Κληρίδης στο «T»: «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αλλαγής (ΔΗΜΑΛ), Χρίστος Κληρίδης, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Themaonline, καταθέτει μια ιδιαίτερα αιχμηρή και πολυεπίπεδη παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο. Με βασικό άξονα τη διαπίστωση περί «γενικευμένης μετριότητας» στη διακυβέρνηση, ασκεί έντονη κριτική σε κρίσιμους τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η άμυνα, η ενεργειακή πολιτική και η διαχείριση της ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι το κόστος των λαθών μετακυλίεται στον πολίτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE