ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Με σκυμμένο το κεφάλι ο Θωμά κατά την ανάγνωση της απόφασης – «Η βάναυσή του συμπεριφορά λόγος για απομάκρυνση του...»

ΦΟΝΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Με σκυμμένο το κεφάλι ο Θωμά κατά την ανάγνωση της απόφασης – «Η βάναυσή του συμπεριφορά λόγος για απομάκρυνση του...»

Ανέκφραστος, με σκυμμένο το κεφάλι και σχεδόν ακίνητος παρακολούθησε την διαδικασία της ανακοίνωσης της ποινής του.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Η μεταφορά του Θωμά έγινε υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας, ενώ υπήρξε εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους όσοι εισέρχονταν εντός της αίθουσας του Κακουργιοδικείου. Ο Θωμά μεταφέρθηκε εντός της αίθουσας στις 9:45, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά στις 11 το πρωί της Τετάρτης (24/5)

Οι συντετριμμένοι φίλοι και συγγενείς παρακολούθησαν με σχετική ψυχραιμία τη διαδικασία ενώ, πριν την έναρξη της υπήρξε προειδοποίηση ότι με την παραμικρή αναστάτωση  η διαδικασία θα διακοπεί και η αίθουσα θα εκκενωθεί για να συνεχιστεί χωρίς την παρουσία κοινού. 

Στην απόφαση, που ήταν ομόφωνη το Κακουργιοδικείο έκρινε με βάση τη βάναυση συμπεριφορά του Θωμά ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κοινωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψιν ως μετριαστικούς παράγοντες την άμεση παραδοχή του στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώπιον του δικαστηρίου,  το σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, το λευκό ποινικό μητρώο, τη συναισθηματική φόρτιση του καταδικασθέντα, και την οικογενειακή του κατάσταση. Ακόμα το δικαστήριο έλαβε υπόψιν, ως ελαφρυντικούς παράγοντες το ότι ο Θωμά παρόλο που είχε την δυνατότητα να διαφύγει στα κατεχόμενα δεν το έπραξε. 

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης, αναφέρθηκε ότι η πράξη του Θωμά ήταν αποτέλεσμα μιας και ενιαίας συμπεριφοράς και ως εκ τούτου οι τρεις ποινές, μια για κάθε κατηγορία ανθρωποκτονίας, συντρέχουν.

Η ποινή των 35 χρόνων, αποτελεί τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί από Κυπριακά Δικαστήρια για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αφού όπως επισημάνθηκε, η ποινή είναι ανάλογη της σοβαρότητας του εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: 35 χρόνια φυλακή στον Χρίστο Θωμά - Συντρέχουν οι ποινές

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top