ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναμένει ακόμη τις απαντήσεις του Υπ. Υγείας για το θέμα του Π. Νεοκλέους η Ελεγκτική Υπηρεσία

Αναμένει ακόμη τις απαντήσεις του Υπ. Υγείας για το θέμα του Π. Νεοκλέους η Ελεγκτική Υπηρεσία

Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει ακόμη τις απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας στα ερωτήματα που του έθεσε με επιστολή της σε σχέση με το θέμα της μεταφοράς του κατάδικου Παναγιώτη Νεοκλέους στο `Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ` στην Παλώδια για νοσηλεία μετά από γνωμάτευση του Ιατροσυμβουλίου.

Σημειώνεται ότι σχετική επιστολή με συγκεκριμένα ερωτήματα είχε αποσταλεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία και προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με τους δικούς του χειρισμούς στο θέμα, το οποίο απέστειλε ήδη την απαντητική επιστολή του στην Υπηρεσία.

Αφού λάβει τις απαντήσεις και των δύο Υπουργείων, ο Γενικός Ελεγκτής θα προχωρήσει στην ετοιμασία της προκαταρκτικής του έκθεσης, η οποία θα αποσταλεί προς τα δύο Υπουργεία για τα δικά τους σχόλια και παρατηρήσεις,  όπως προβλέπει η καθορισμένη ελεγκτική διαδικασία.

Ακολούθως, θα ετοιμάσει την τελική του έκθεση η οποία θα τεθεί προς συζήτηση σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Η συνεδρία της επιτροπής ορίστηκε αρχικά για τις 22 Ιουνίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω  του ότι τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή το συνέδριο με θέμα «Βιομηχανία 4.0» και ως εκ τούτου δεν θα γίνουν συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα ήταν ορισμένη και η συνεδρία της αρμόδιας Επιτροπής με θέμα την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή  για το Υπουργείο Ενέργειας, η οποία επίσης αναβλήθηκε.  

Ως νέα πιθανή ημερομηνία για συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου για συζήτηση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα του Π. Νεοκλέους  ορίστηκε η 29η Ιουνίου νοουμένου ότι μέχρι τότε θα είναι έτοιμη η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και θα μπορεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης να παραστεί. Σημειώνεται ότι έκθεση θα είναι εμπιστευτική και δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Εν τω μεταξύ, άγνωστο παραμένει μέχρι σήμερα το περιεχόμενο της γνωμάτευσης που απέστειλε η Νομική Υπηρεσία στις 2/6 προς τις αρχές των Κεντρικών Φυλακών.

Σημειώνεται ότι με οδηγίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο καταδικασθείς Παναγιώτης Νεοκλέους μεταφέρθηκε στις 30/5 από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης, στο Ιατρικό Κέντρο `Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ` στην Παλώδια για νοσηλεία μετά από σχετική  γνωμάτευση Ιατροσυμβουλίου.

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, με κανονιστική διοικητική πράξη είχε κηρύξει προηγουμένως ως φυλακή το δωμάτιο υπ` αριθμόν 302 του Ιατρικού Κέντρου στην Παλώδια.

Ο κ. Νικολάου είχε δώσει απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχθηκε για το θέμα αυτό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν παίζουμε με την υγεία κανενός, είτε είναι επώνυμος είτε ανώνυμος».

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως η θεραπεία η οποία προσδιορίστηκε από το Ιατροσυμβούλιο που δεν αφορούσε μόνο τα εμφυτεύματα, αλλά και πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, θεωρήθηκε επιβεβλημένη και δεν προσφέρεται από κρατικό νοσηλευτήριο.

Όπως είχε εξηγήσει , υπάρχει ρητή πρόνοια στον κανονισμό των φυλακών όπου στις περιπτώσεις που ένα κρατικό νοσηλευτήριο δεν μπορεί να προσφέρει μια συγκεκριμένη θεραπεία το άτομο αυτό παραπέμπεται σε εξωτερικό νοσηλευτήριο χωρίς να προσδιορίζεται ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε ιδιωτική κλινική μόνο στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε τα όσα λέγονται πως η θεραπεία θα κοστίσει €500.000 στο κράτος αναφορικά με έξοδα φύλαξης, λέγοντας πως κάποιοι εκτίμησαν ότι η θεραπεία θα διαρκέσει για ένα χρόνο.

Απαντήσεις είχε δώσει και το Υπουργείο Υγείας το οποίο με ανακοίνωση του είχε αναφέρει ότι «μετά από επιστολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως με την οποία υποβάλλονταν διευκρινιστικές ερωτήσεις προς το Ιατροσυμβούλιο σε σχέση με την αναγκαία  θεραπεία του κρατουμένου, το Ιατροσυμβούλιο απάντησε διευκρινίζοντας ότι η απαιτούμενη θεραπεία στο βαθμό που αυτή κρίνεται αναγκαία, δεν μπορεί να προσφερθεί από τις Κυβερνητικές Ιατρικές Υπηρεσίες με πλήρη ασφάλεια και ότι το καταλληλότερο Ιατρικό Κέντρο για το σκοπό αυτό είναι συγκεκριμένο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λεμεσό».

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top