ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίωρη στάση εργασίας 130 υπαλλήλων της Ελληνικής Τράπεζας – Έτοιμοι για κλιμάκωση και απεργία διαρκείας

Δίωρη στάση εργασίας 130 υπαλλήλων της Ελληνικής Τράπεζας – Έτοιμοι για κλιμάκωση και απεργία διαρκείας

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν την Τρίτη (13/06) οι 130 υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας που επηρεάζονται από τη συμφωνία με την APS, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των μέτρων.

Το πιο πάνω συμπέρασμα απορρέει από ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (13/06) η ΕΤΥΚ. Συγκεκριμένα, στο ανακοινωθέν εκφράζεται ικανοποίηση για την απόλυτα «επιτυχημένη δίωρη στάση εργασίας» και προστίθεται πως «το συμβούλιο της ΕΤΥΚ έχει εξουσιοδοτηθεί όπως στην περίπτωση που δεν κατοχυρωθούν πλήρως και διαχρονικά οι θέσεις εργασίας και και τα υφιστάμενα και μελλοντικά δικαιώματα των μελών μας, κλιμακώσει τα μέτρα, περιλαμβανομένης και της απεργίας διαρκείας, στις συγκεκριμένες υπηρεσίες/τμήματα ή και σε όλη την τράπεζα».

Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις προέκυψαν μετά την απόφαση της Τράπεζας να «μετεγγραφούν» 130 υπάλληλοί της στην τσεχική APS Holding a.s., στην οποία η Ελληνική αποφάσισε να παραχωρήσει τη διαχείριση των ακινήτων και ολόκληρου του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων του χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Σημειώνεται πως στους επηρεαζόμενους υπάλληλους της Τράπεζας στάλθηκαν επιστολές από τη διεύθυνση, με τις οποίες ενημερώνονται ότι τα νέα τους καθήκοντα αρχίζουν από την 1η Ιουλίου.

Οι 130 υπάλληλοι, αντικρίζουν με δυσπιστία το όλο θέμα. Υποστηρίζουν πως το περιεχόμενο της συμφωνίας της Τράπεζας με την APS κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό και δεν έχουν τίποτα χειρπιαστό που να διασφαλίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Κάνουν ακόμη λόγο και περί αβεβαιότητας για το μέλλον τους, καθώς σύμφωνα πάντα με τις θέσεις που εκφράζει η ΕΤΥΚ δεν είναι κατοχυρωμένοι.

Εδώ να σημειωθεί ότι δεν έχει ανανεωθεί ακόμα η συλλογική σύμβαση με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Η APS παίρνει σάρκα και οστά έξι μήνες μετά την αρχική ανακοίνωση της διεύθυνσης της Ελληνικής για τη σύσταση πλατφόρμας διαχείρισης των ακινήτων και κόκκινων δανείων με την τσεχικών συμφερόντων APS Holdings. Η APS Holdingsθα έχει 51% των μετοχών στην APS και η Ελληνική το 49%. 

Η αρχική απόφαση ήταν να μεταφερθούν στην APS 160 υπάλληλοι, ωστόσο, μετά από νέα αξιολόγηση των αναγκών της εταιρείας αποφασίστηκε να περιοριστεί ο αριθμός του προσωπικού που θα μεταφερθεί στους 130.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top