ΠΑΡΑ-THEMA

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Οργή προκαλεί η τραγική κατάσταση που βρέθηκε κυνηγετικός σκύλος – «Σε 20 μέρες θα του γίνει ευθανασία» - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Οργή προκαλεί η τραγική κατάσταση που βρέθηκε κυνηγετικός σκύλος – «Σε 20 μέρες θα του γίνει ευθανασία» - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σε άθλια κατάσταση βρήκαν πολίτες ένα αδέσποτο κυνηγετικό σκύλο σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Του Μιχάλη Μενελάου

Την Δευτέρα 12/6, ήταν αρκετά τυχερός για να βρεθεί από πολίτες ένας παραμελημένος κυνηγετικός σκύλος στο χωριό Οίκος της κοιλάδας Μαραθάσας στην επαρχία Λευκωσίας. 

Το υποσιτισμένο σκυλί βρέθηκε στα βουνά της Μαραθάσας και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί προς τη Λεύκα, με τους πολίτες που τον βρήκαν να του δίνουν αμέσως νερό, αντιλαμβανόμενοι τα όσα έχει περάσει το τελευταίο διάστημα.

Φανερά ταλαιπωρημένο και σκελετωμένο, το κυνηγετικό σκυλί «ρούφηξε» όλο το νερό που του πρόσφεραν, σύμφωνα με τον πολίτη που τον βρήκε, ο οποίος και περιγράφει το όλο σκηνικό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ανάρτησή του συνοδεύουν και φωτογραφίες που παρουσιάζουν τις κακουχίες που πέρασε ο σκύλος. Κακουχίες που είναι «χαραγμένες» στο κουρασμένο του σώμα.

Είναι, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο οι ιδιοκτήτες των κυνηγετικών σκύλων είτε να τους χάνουν στα βουνά κατά την «εκπαίδευσή» τους στο κυνήγι, είτε να τα παρατούν γιατί πολύ απλά δεν «εξυπηρετούν» τον σκοπό τους, δηλαδή να βρίσκουν ή να φέρνουν το θήραμα. 

Ο χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως πήγε το ζωντανό στο καταφύγιο ζώων του χωριού Οίκος, όπου θα παραμείνει εκεί για 20 μέρες από την μέρα που μετέβη στο καταφύγιο. Με την πάροδο των 20 ημερών και αν δεν βρεθεί σπίτι να το φιλοξενήσει, στο ζωντανό θα γίνει ευθανασία, καθώς έτσι έχουν οι όροι του καταφυγίου.

«Aς ελπίσουμε, αν και το αμφιβάλλω, αυτό το σκυλί να γίνει μάθημα σε όσους κυνηγούς νομίζουν πως η ζωή των τετράποδων πιστών φίλων μας είναι παιγνίδι», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πολίτης που βρήκε τον άτυχο σκύλο.

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε οργή και συγκλονισμό σε δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να μάθουν πληροφορίες για να υιοθετήσουν τον σκύλο. 

Έτσι, την ακριβώς επόμενη μέρα της ανάρτησης, όπως φρόντισε να ενημερώσει τους σχολιαστές της ανάρτησης ο πολίτης που βρήκε την σκυλίτσα, βρέθηκε μια γυναίκα για να υιοθετήσει και να την φροντίσει. Μπορεί ένα σκυλάκι, μετά από τις κακουχίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε να βρήκε σπίτι, αλλά ας αναλογιστούμε τα εκατοντάδες σκυλάκια που είναι χωρίς σπίτι, είτε στον δρόμο είτε σε ένα καταφύγιο αναμένοντας κάποιο σπιτικό για να τους δώσει την αγάπη που έχουν τόσο ανάγκη.  

Δείτε την ανάρτηση και τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του ταλαιπωρημένου ζώου:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top