ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΗΚ: Ρεκόρ επταετίας στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος – Έτοιμη και για περισσότερη ζήτηση αν χρειαστεί

ΑΗΚ: Ρεκόρ επταετίας στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος – Έτοιμη και για περισσότερη ζήτηση αν χρειαστεί

ong>Ρεκόρ επταετίας στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες μέρες ελέω καύσωνα, με τη ζήτηση να φτάνει μέχρι και τα 1060 megawatts, δήλωσε στο ThemaOnline ο εκπρόσωπος τύπου του διαχειριστή συστήματος μεταφοράς ενέργειας της ΑΗΚ Γιώργος Ασίηκαλης. Τού Χρίστου Ζήνωνος «Έτοιμη η ΑΗΚ να ανταπεξέλθει και σε περισσότερη ζήτηση» μας ανέφερε ο κ. Ασχίκαλης, αφού όπως μας εξήγησε η ΑΗΚ μπορεί να παράξει ενέργεια μέχρι και 1270megawatts, ενώ υπάρχουν και εφεδρικά συστήματα τα οποία είναι έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία σε περίπτωση βλάβης στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρισμού. Απομακρυσμένο, χαρακτήρισε, το ενδεχόμενο black-out εκτός συγκλονιστικού απροόπτου συμπληρώνοντας ο κ. Ασίηκαλης. Σε επικοινωνία που είχαμε με την εκπρόσωπου τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι, το κοινό θα ήταν καλό να ρυθμίζει τα κλιματιστικά όχι κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου αφού έτσι μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση της συσκευής κατά 7%. Ακόμα, η καλή μόνωση των κτηρίων μπορεί να επιφέρει μείωση μέχρι και 40%, ενώ καλό είναι τα ψυγεία να βρίσκονται μακριά από πηγές θερμότητας και αν είναι δυνατό να αντικαθιστώνται με συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης. Ακόμα η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ μετά από σχετική ερώτηση, μας ανέφερε ότι δεν γίνεται παροχή ρεύματος προς τα κατεχόμενα, εντούτοις παραμένει το σύστημα ενωμένο σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά ενέργειας κατόπιν πολιτικής απόφασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top