ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί – Πολίτες έπεσαν θύματα απάτης μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο «advance fee fraud»

Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί – Πολίτες έπεσαν θύματα απάτης μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο «advance fee fraud»

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δεχθεί τις τελευταίες μέρες αρκετά παράπονα από πολίτες που έπεσαν θύματα απάτης μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο «advance fee fraud».

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι πολίτες όταν βάζουν αγγελίες προς πώληση σε διάφορες ιστοσελίδες, δέχονται ψεύτικα ηλεκτρονικά μηνύματα από δήθεν υποψήφιους αγοραστές. Οι αγοραστές δείχνουν να ενδιαφέρονται για το προϊόν και αποστέλλουν εικονικό έμβασμα μέσω διαδικτύου, μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από το ποσό των χρημάτων που ζητούν οι πωλητές, ενώ στη συνέχεια οι επιτήδειοι ζητούν το ποσό της διαφοράς να τους σταλεί κυρίως για τα έξοδα μεταφοράς. Διαπιστώνεται ότι πρόκειται για απάτη και τα θύματα χάνουν και το ποσό που δήθεν επιστρέφουν, ενώ πολλές φορές και το ίδιο το αγαθό. Προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αποστέλλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, ενώ καλείται όπως όταν αντιληφθεί τέτοια απάτη να επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy και να υποβάλλει το παράπονο του στο πεδίο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τα στοιχεία επικοινωνίας του, το ύποπτο ηλεκτρονικό μήνυμα και σχετική περιγραφή ή να κάνουν απευθείας καταγγελία στα τοπικά ΤΑΕ.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώνονται ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top