ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Πούτιν: Η συνάντηση ήταν καταπληκτική

Τραμπ για Πούτιν: Η συνάντηση ήταν καταπληκτική

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα «καταπληκτική» την πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/7 στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

«Η συνάντηση ήταν καταπληκτική», δήλωσε ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε και με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τόνισε ότι ελπίζει η χώρα του να μπορέσει να συνάψει γρήγορα μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία. «Εργαζόμαστε πάνω σε μια εμπορική συμφωνία, η οποία θα είναι πολύ μεγάλη, μια πολύ ισχυρή συμφωνία, καταπληκτική και για τις δύο χώρες», εξήγησε στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνάντησης με τη Μέι. «Πιστεύω ότι θα την έχουμε έτοιμη πολύ, πολύ γρήγορα», τόνισε. Η Βρετανία δεν μπορεί να συνάψει ξεχωριστή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μέχρι να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019. Παράλληλα ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί το Λονδίνο, παρά την πολεμική που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το θέμα. «Θα πάω στο Λονδίνο», είπε χαρακτηριστικά αν και μια τέτοια επίσκεψη ενδέχεται να προκαλέσει την οργή πολλών Βρετανών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top