ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες μέσω διαδικτυακής απάτης – Δεν άφησαν τράπεζα που να μην άνοιξαν πλαστό λογαριασμό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες μέσω διαδικτυακής απάτης – Δεν άφησαν τράπεζα που να μην άνοιξαν πλαστό λογαριασμό

Συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα (14/8 )και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας την Τετάρτη (16/8) το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους, δύο πρόσωπα ηλικίας 27 και 30 χρόνων.

Συγκεκριμένα, οι πιο πάνω φέρονται, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας και πλαστούς λογαριασμούς που να αποδείκνυαν το χώρο διαμονής τους, καθώς και πλαστά επιχειρηματικά προφίλ, να άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα στη Λευκωσία και Λάρνακα. Οι πιο πάνω φέρονται να άνοιξαν συνολικά 14 τραπεζικούς λογαριασμούς στη Λευκωσία. Αυτοί, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησιών, αναρτούσαν ψευδείς αγγελίες για πώληση αγαθών και όταν κατέληγαν σε συμφωνία με τον ανυποψίαστο αγοραστή, τον παρότρυναν να καταθέσει τα χρήματα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, όπου γίνονταν τα εμβάσματα, προχωρούσαν σε ανάληψη του ποσού και οι λογαριασμοί έκλειναν ή οι κάτοχοί τους δεν ανταποκρίνονταν σε κλήσεις της τράπεζας για ύποπτες συναλλαγές ή διευκρινήσεις σχετικά με τις συναλλαγές που παρατηρούνταν. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, υπήρχε αναφορά από τράπεζες αγοραστών που είχαν καταθέσει εμβάσματα, για απάτη και ζητούσαν την επιστροφή χρημάτων τους. Μέρος των εμβασμάτων για αγορά αγαθών, που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των πιο πάνω, φέρεται να γινόταν και από χώρες του εξωτερικού. Σύμφωνα με προκαταρκτικό έλεγχο, οι λογαριασμοί των δύο υπόπτων φέρονται να πιστώθηκαν με εμβάσματα από το εξωτερικό, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις €100,000. Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top