ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Υπόνοιες στα κατεχόμενα για σχέση Μουσταφά Ακιντζί με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν

Υπόνοιες στα κατεχόμενα για σχέση Μουσταφά Ακιντζί με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν

Υπόνοιες αφήνονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο για διασυνδέσεις του Μουσταφά Ακιντζί με την οργάνωση του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Φιλελεύθερος», που επικαλείται τον αρθρογράφο της Κιπρίς Ποστασί, Γκιοκχάν Αλτινέρ, υπάρχουν σκιές γύρω από την εκλογή του Μουσταφά Ακινζί ως ηγέτη των Τ/κ. Όπως υποστηρίζει ο Τ/κ αρθρογράφος που επικαλείται ο «Φ», πέρσι τέτοια εποχή δόθηκε στον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν μια λίστα με ονόματα ατόμων που σχετίζονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα και ταυτόχρονα του υποδείχθηκε να κάνει κάτι για αυτό. Σε συνάντηση που είχε ο Τ/κ αρθρογράφος με τον Οζγκιουρκιούν, ο Αλτινέρ ρώτησε τον « πρωθυπουργό» αν είχε στα χέρια του την λίστα με τους γκιουλενιστές στα κατεχόμενα και πήρε αρνητική απάντηση. Μετά από πληροφόρηση από καλά ενημερωμένες πηγές, όπως υποστιρίζει ο Τ/κ αρθρογράφος, φαίνεται να επιμένει, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φ», ότι ο Οζγκιουρκιούν έχει στα χέρια του την εν λόγο λίστα και πως πράγματι έχει λάβει προειδοποίηση για το το θέμα της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα. Ο ίδιος ο Γκιοκχάν Αλτινέρ, δεν λέει ότι ο Οζγκιουρκιούν προστατεύει τα μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν, αλλά ισχυρίζεται ότι έχει την λίστα στα χέρια του. Ακόμη, ο Τ/κ αρθρογράφος, υποστηρίζει ότι η ίδια πηγή που τον πληροφόρησε για την λίστα, του είπε ότι στις «προεδρικές εκλογές» οι γκιουλενιστές στα κατεχόμενα στήριξαν τον Ακιντζί επειδή η κυβέρνηση Ερντογάν στήριξε τον Ντερβίς Έρογλου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top