ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΟΣΕΛ: Δίκη απρόβλεπτων καταστάσεων – Στις 4 Σεπτεμβρίου ακούν την ποινή τους Ιορδάνους και Κυριάκου

ΟΣΕΛ: Δίκη απρόβλεπτων καταστάσεων – Στις 4 Σεπτεμβρίου ακούν την ποινή τους Ιορδάνους και Κυριάκου

Δεν ήταν γραφτό ούτε τη Δευτέρα (29/08) να πέσει η αυλαία της υπόθεσης με τα πλαστά τιμολόγια του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας.

Του Φάνη Μακρίδη Στην δικάσιμο που ήταν ορισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι, η δικαστής Μαριλένα Μηλιώτου επρόκειτο να γνωστοποιήσει την απόφασή της μετά και από την παραδοχή των κατηγορούμενων, Ιορδάνη Ιορδάνους και Κυριάκου Κυριάκου, πρόεδρο κι αντιπρόεδρο του ΟΣΕΛ, αντίστοιχα. Οι τελευταίοι παραδέχθηκαν ενοχή στις 142 από τις 148 κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, η δικαστής εντόπισε κενά κι ανακρίβειες στο κατηγορητήριο, αλλά και σε θέσεις που παρουσίασε η υπεράσπιση. Αφού πρώτα υπέβαλε διευκρινιστικές ερωτήσεις, όρισε την επόμενη δικάσιμο για την 4η Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικό είναι ότι όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Μηλιώτου, δεν έχει διαπιστώσει ποιά είναι τα γεγονότα που στηρίζουν την κατηγορία 145. Ακόμη έθεσε διευκρινιστικές ερωτήσεις που αφορούσαν τις ημερομηνίες που φέρουν κάποια από τα επίδικα τιμολόγια. Εντόπισε , ακόμη, ανακρίβειες σε θέσεις της υπεράσπισης, που αφορούσαν ημερομηνίες και χρονολογίες. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση προέκυψε τον Νοέμβριο του 2012 μετά από καταγγελία του τότε Διευθυντή Ελέγχου του Υπουργείου Συγκοινωνιών και νυν Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαλίδη. Είχε διαπιστώσει καταχρήσεις και ατασθαλίες στον ΟΣΕΛ. Την 1η Δεκεμβρίου του 2015 μετά από πολλές αναβολές αναμενόταν να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία. Όμως, ένα «υ» προκάλεσε την αναστολή της ποινικής δίωξης και την εκ νέου καταχώρηση της υπόθεσης μετά από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, έλειπε έναν «υ» από το όνομα ενός εκ των δύο κατηγορούμενων που πέρασε απαρατήρητο τα προηγούμενα χρόνια. Το όνομα Κυριάκος γράφτηκε «Κριάκος»… Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΟΣΕΛ, Ιορδάνης Ιορδάνους και Κυριάκος Κυριάκου, αντίστοιχα, είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης παραδέχθηκαν ενοχή στις 142 κατηγορίες από τις 148 που αντιμετώπιζαν. Ανάμεσα σ’ αυτές που παραδέχθηκαν ενοχή είναι και η 145η που κάνει λόγο περί απόπειρας εξασφάλισης χρημάτων δια ψευδών παραστάσεων. Συγκεκριμένα, Ιορδάνους και Κυριάκου παραδέχθηκαν ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 «δια ψευδών παραστάσεων αποπειράθηκαν να εξασφαλίσουν από την Κυπριακή Δημοκρατία το χρηματικό ποσό των 77.556 ευρώ χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια». Μάλιστα, σύμφωνα με την εν λόγω κατηγορία, «ψευδώς αιτήθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία το πιο πάνω ποσό ως περαιτέρω αποζημίωση λόγω των υπηρεσιών της εταιρείας τους ΟΣΕΛ».
Η πιο πάνω κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top