ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντά Γκουτέρες ο Ακιντζί μετά τους πρέσβεις Αυστρίας και Γερμανίας

Συναντά Γκουτέρες ο Ακιντζί μετά τους πρέσβεις Αυστρίας και Γερμανίας

Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όπως γράφει ο τ/κ Τύπος της Κυριακής επικαλούμενος ανακοίνωση της «προεδρίας», ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο κ. Ακιντζί θα αναχωρήσει αύριο στις 8 το πρωί από το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν για την Νέα Υόρκη και θα προβεί σε δηλώσεις πριν την αναχώρησή του.

Το τελευταίο τριήμερο ο Τ/κ ηγέτης είχε συναντήσεις με τους Πρέσβεις της Αυστρίας, το Σάββατο και της Γερμανίας την Δευτέρα (18/9). Η Χαβαντίς της Κυριακής γράφει ότι ο κ. Ακιντζί θα έχει και άλλες επαφές στην Νέα Υόρκη μέχρι την συνάντησή του με τον ΓΓ, αλλά δεν αναφέρει ποιες θα είναι αυτές. Στο μεταξύ, και φέτος χωριστά βρίσκεται ήδη στην Νέα Υόρκη ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ» ο κ. Ερτουγρούλογλου θα έχει επαφές στο περιθώριο της 72ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για επαφές. Κατά την παραμονή του στην Νέα Υόρκη ο «υπεξ» θα συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση συντονισμού των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, όπου το ψευδοκράτος συμμετέχει με το καθεστώς του παρατηρητή. Θα συμμετάσχει επίσης και θα μιλήσει στο Συμβούλιο Υπουργών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας. Ως «υπουργός εξωτερικών», προστίθεται, θα έχει επαφές με ομολόγους του από τους δύο αυτούς οργανισμούς. Στην Ουάσινγκτον θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης και αμερικανικών ΜΜΕ. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top