ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΦΩΤΙΑ: Αστυνομικός υποστηρίζει ότι μετατέθηκε επειδή κατήγγειλε διαφθορά στο σώμα – Στοιχεία στον Γ. Εισαγγελέα – Απειλήθηκε η ζωή του - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΦΩΤΙΑ: Αστυνομικός υποστηρίζει ότι μετατέθηκε επειδή κατήγγειλε διαφθορά στο σώμα – Στοιχεία στον Γ. Εισαγγελέα – Απειλήθηκε η ζωή του - ΕΓΓΡΑΦΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις σε σχέση με το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ.

Του Φάνη Μακρίδη

Ένας εκ των τριών αστυνομικών που πήραν μετάθεση από το εν λόγω Κλιμάκιο την περασμένη Τετάρτη (27/09), με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα (29/09) Κώστα Κληρίδη, προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η απομάκρυνσή του από την συγκεκριμένη μονάδα ήταν το τίμημα που πλήρωσε επειδή κατήγγειλε διαφθορά στην Αστυνομία.

Παρέδωσε όγκο εγγράφων στις 03/08 Όπως επεξηγείται στην εν λόγω επιστολή που συνέταξε ο δικηγόρος του εν λόγω αστυνομικού, ο τελευταίος «συμμετείχε σε διοικητική έρευνα η οποία ξεκίνησε μετά από οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της οποίας παρέδωσε στις 03/08/2017 όγκο εγγράφων, που κατ΄ ισχυρισμό του αποδεικνύεται διαφθορά και/ή διάπραξη πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων από κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς της δύναμης».

«Έχει προβεί στο 75% των καταγγελιών την τελευταία 4ετία» Προβάλλεται και το επιχείρημα πως ο αστυνομικός που φέρεται να διώκεται επειδή κατήγγειλε διαφθορά στο σώμα, εκτελεί άριστα τα καθήκοντά του. Σημειώνει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του εν λόγω αστυνομικού: «Το Κ.Π.Λ. (Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας) έχει διεκπεραιώσει τα τελευταία χρόνια αριθμό καταγγελιών και ο πελάτης μας έχει προβεί στο 75% των καταγγελιών την τελευταία 4ετία, γεγονότα για τα οποία το ΚΠΛ έχει λάβει συγχαρητήρια από την Αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως επίσης και ο Πολιτειακός προϊστάμενος και ο Υπηρεσιακός προϊστάμενος της δύναμης για τον επαγγελματισμό και την μηδενική ανοχή των μελών τους».

Δίνει στοιχεία και στον Εισαγγελέα

Η γραπτή καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα που φέρει την υπογραφή του δικηγόρου του αστυνομικού, Γιώργου Χριστοφίδη, συνοδεύεται και από στοιχεία που ήδη έχει καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας.

Απειλή κατά της ζωής του – Κλοπή εγγράφων

Σύμφωνα πάντα με τις θέσεις που προβάλλονται στην επιστολή, το πρώην πλέον μέλος του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας έχει δεχθεί απειλές κατά τη ζωής του πολύ πρόσφατα. Επιπλέον, έχουν κλαπεί από το προσωπικό του όχημα έγγραφα που αφορούν την εν λόγω υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΜΜΑΔίτης φέρεται να ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών – Στο αεροδρόμιο με υπηρεσιακό όχημα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Άνω κάτω κλιμάκιο της ΜΜΑΔ – Τρεις μεταθέσεις στελεχών – Διερευνάται πληροφορία σε βάρος τέταρτου για ναρκωτικά

Το ιστορικό

Η διοικητική έρευνα για την οποία γίνεται λόγος στην πιο πάνω γραπτή καταγγελία, έχει να κάνει με την αποκάλυψη του ThemaOnline σε σχέση με ανώνυμη πληροφορία που ήθελε στέλεχος του Κλιμακίου να μετέβη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με στόχο να μεταφέρει από εκεί άτομο, το οποίο επιχείρησε να εισάγει στην Δημοκρατία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Όπως σημειώναμε με δημοσίευμά μας την Παρασκευή (29/09), η ύπαρξη της ανώνυμης πληροφορίας επιβεβαιώθηκε και από επίσημη αστυνομική πηγή, που μας ανέφερε ότι διεξάγεται διοικητική έρευνα σε βάρος του εν λόγω στελέχους. Νεότερες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το εν λόγω μέλος της δύναμης φέρεται να τηλεφώνησε σε αστυνομικό τον οποίο γνωρίζει και εργάζεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν την άφιξη του ατόμου που μετέφερε τα ναρκωτικά, κάνοντας την εξής παράκληση: «Ήρθα να παραλάβω έναν φίλο μου. Σε παρακαλώ μην τον καθυστερήσεις στον έλεγχο».

Βέβαια, από το ανακριτικό έργο δεν προέκυψε κάτι, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, ο αστυνομικός που δουλεύει στον διεθνή αερολιμένα δεν επιβεβαίωσε την συνομιλία με το στέλεχος του κλιμακίου της ΜΜΑΔ.

Επιπλέον, η ανώνυμη πληροφορία που ενέπλεκε τον τελευταίο στην υπόθεση, τον ήθελε να μετέβη στο αεροδρόμιο για να παραλάβει το άτομο που μετέφερε ναρκωτικές ουσίες, με συγκεκριμένο υπηρεσιακό όχημα. Ούτε αυτή η μαρτυρία διασταυρώθηκε, καθώς το υπό αναφορά περιπολικό δεν χρησιμοποιήθηκε την συγκεκριμένη ημέρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top