ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας: Σύντομα η πρόταση μας για αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών

Γ. Λιλλήκας: Σύντομα η πρόταση μας για αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών

Ο Σύνδεσμος Καταθετών  Λαϊκής Τράπεζας παρουσίασε την ασυνέπεια της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε την Τετάρτη 11/10 ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ανακοίνωσε πως σύντομα θα ανακοινώσει την πρόταση του για σταδιακή αποκατάσταση "αυτής της τεράστιας κοινωνικής αδικίας".

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Λιλλήκας είπε πως ο ΣΥΚΑΛΑ, μέσα από τη διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε, "παρουσίασε την ασυνέπεια της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, τις αποδεσμεύσεις από τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχει δώσει και την άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες του κράτους για αποκατάσταση αυτών οι οποίοι έχασαν τις καταθέσεις τους με μια ληστρική απόφαση και λόγω της απροετοιμασίας του ΠτΔ αλλά και της υποχωρητικότητας του". " Δική μας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ΣΥΚΑΛΑ και σύντομα θα ανακοινώσουμε τη δική μας πρόταση για σταδιακή, μέσα στο χρόνο, αποκατάσταση αυτής της τεράστιας κοινωνικής αδικίας", συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επανέλαβε την έκκληση του προς τον ΠτΔ, να κινηθεί προληπτικά προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και προς φίλες χώρες, που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αφού όπως σημείωσε "δεν πρέπει να επιτραπεί η υιοθέτηση της έκθεσης του κ.Γκουτέρες με όλα όσα καταγράφει ως κεκτημένα, που δεν είναι τίποτα άλλο από τις μονομερείς υποχωρήσεις της ε/κ πλευράς, μέσα στο ψήφισμα ανανέωσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ". Κάτι τέτοιο, εκτιμά ο Γιώργος Λιλλήκας, "θα αποτελέσει μεγάλη παγίδα και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, γιατί η οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία και διαδικασία συνομιλιών θα ξεκινήσει από εκεί που τερματίστηκε" και πως θα ασκηθούν πιέσεις στην πλευρά μας για συμβιβασμό στα ζητήματα ασφάλειας και αποχώρησης των στρατευμάτων. Ο κ.Λιλλήκας αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικό κατά το οποίο, όπως είπε, διευθυντής δημόσιου σχολείου δεν δέχθηκε 18χρονο μαθητή με ειδικές ανάγκες, που με απόφαση του Υπουργείου μεταφέρθηκε εκεί από άλλο σχολείο,  λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε. "Φαίνεται να υπάρχει κάποια αντιπαράθεση μεταξύ των δυο διευθυντών, όμως το τίμημα το πληρώνει αυτό το παιδί και η οικογένεια του", αφού αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, δήλωσε ο Γιώργος Λιλλήκας και τόνισε πως θα θέσει το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό, ώστε "όχι μόνο να αποκατασταθεί το παιδί στο σχολείο, αλλά και να υπάρξουν πειθαρχικές επιπτώσεις". Οι δηλώσεις του κ.Λιλλήκα έγιναν στο περιθώριο περιοδείας του στο ΣΑΛΑ και όπως ανέφερε "πρέπει να χαιρόμαστε να βρίσκουμε υπηρεσίες του κράτους που είναι καθαρές γιατί το χρειάζεται ο τόπος και χρειάζεται επίσης καλά παραδείγματα ο πολίτης", τονίζοντας την ανάγκη για ανεξάρτητη υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου σε κάθε οργανισμό που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top