ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ EΚΤΡΩΣΗΣ: «Μα δεν γνώριζα ότι διέπραξα ποινικό αδίκημα», δήλωσε η γυναίκα στους Αστυνομικούς

ΥΠΟΘΕΣΗ EΚΤΡΩΣΗΣ: «Μα δεν γνώριζα ότι διέπραξα ποινικό αδίκημα», δήλωσε η γυναίκα στους Αστυνομικούς

Την θέση ότι δεν γνώριζε ότι διέπραττε ποινικό αδίκημα όταν προχωρούσε σε έκτρωση, εξέφρασε η γυναίκα η οποία συνελήφθη μαζί με τον εμπλεκόμενο γιατρό, πριν από μερικές ημέρες για την γνωστή υπόθεση που απασχόλησε την κυπριακή επικαιρότητα.

Του Τάσου Χριστοδούλου Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Βάσο Οικονόμου, ο οποίος ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Παρασκευής (13/10) στο ΡΙΚ, δήλωσε ότι η εν λόγω γυναίκα η οποία θυματοποιήθηκε από όλη αυτή την υπόθεση, ανέφερε αφοπλιστικά στους Αστυνομικούς όταν αφέθηκε ελεύθερη, «μα δεν γνώριζα ότι διέπραξα ποινικό αδίκημα». Η υπόθεση συλλήψεως την συγκεκριμένης γυναίκας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από μέρος της κοινής γνώμης αναγκάζοντας τους βουλευτές να επανεξετάσουν τον εκσυγχρονισμό της κείμενης νομοθεσίας. Σύμφωνα με την υφιστάμενη κυπριακή νομοθεσία του 1927 επί Αγγλοκρατίας που τροποποιήθηκε μερικώς το 1986, οι εκτρώσεις στο νησί θεωρούνται ποινικό αδίκημα εκτός και αν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα εάν η κύηση απειλεί τη ζωή της γυναίκας. Κόμματα, κοινωνικοί φορείς, εκκλησία και κοινή γνώμη με αφορμή την σύλληψη της εν λόγω γυναίκας άνοιξαν ξανά τον δημόσιο διάλογο για τις εκτρώσεις στην Κύπρο. Δεδομένη πρέπει να θεωρηθεί η πρόθεση της Βουλής να προχωρήσει σε αποποινικοποίηση με το ζήτημα να τίθεται ενώπιον της επιτροπής Νομικών της Βουλής της ερχόμενη Τετάρτη  (18/10). ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΠΡΟΣ: Έκανε έκτρωση λόγω οικονομικών δυσκολιών – Έξαλλος ο πατέρας όταν το έμαθε – Στο δικαστήριο μητέρα και γιατρός

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top