ΥΓΕΙΑ

Λαμβάνονται μέτρα για χειρισμό της κατάστασης στη ΜΕΘ, είπε ο Γ. Παμπορίδης

Λαμβάνονται μέτρα για χειρισμό της κατάστασης στη ΜΕΘ, είπε ο Γ. Παμπορίδης

Το πρόβλημα αποχώρησης στελεχών από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι γνωστό στο Υπουργείο και λαμβάνονται μέτρα για χειρισμό της κατάστασης, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, κληθείς να σχολιάσει παραίτηση εντατικολόγου, που εργάζεται στη συγκεκριμένη Μονάδα.

Σε δηλώσεις του, σε σχέση με τη συγκεκριμένη παραίτηση, που αφορά στο Βοηθό Γενικό  Διευθυντή της συγκεκριμένης κλινικής και η οποία τίθεται σε ισχύ από αύριο, ο κ. Παμπορίδης είπε πως «είναι δικαίωμα όποιων γιατρών επιθυμούν να αποχωρήσουν να το πράξουν. «Η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών να θέσει σε λειτουργία εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες έχουμε σχεδιάσει και για τις οποίες προετοιμαζόμαστε», είπε. Ο κ. Παμπορίδης είπε ακόμη ότι εξ’ όσων γνωρίζει υπάρχει πρόβλημα αποχώρησης  στελεχών από την εντατική, λόγω προβλημάτων στον τρόπο λειτουργίας της, τα οποία είναι γνωστά στο Υπουργείο και συνδέονται με διάφορες καταστάσεις στη ΜΕΘ, ενώ πρόσθεσε πως λαμβάνονται μέτρα για το χειρισμό τους. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παμπορίδης συνέδεσε τις αποχωρήσεις με τον τρόπο λειτουργίας της ΜΕΘ, τα ωράρια, τις αμοιβές, τη στελέχωση, αλλά και τις προοπτικές ανέλιξης αυτών που υπηρετούν στη μονάδα. «Είναι τα πλείστα, θέματα που αφορούν στη διαδικασία της αυτονόμησης», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top