ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανόρθωση-ΑΕΛ: 10 λόγοι που αξίζει να δεις το ντέρμπι

Ανόρθωση-ΑΕΛ: 10 λόγοι που αξίζει να δεις το ντέρμπι

Γράφει ο Αντρέας Μιχαήλ

Σήμερα (25/11, 19:00) όλα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα θα είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ της πρωτοπόρου Ανόρθωσης και της ΑΕΛ.

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό και να τον απολαύσει μιας και οι δύο ομάδες έχουν πολλά να δώσουν και να δείξουν εντός των τεσσάρων γραμμών. Προσωπικά και ομαδικά επιτεύγματα είναι λίγα από αυτά που θέλουν να συνεχίσουν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, με αμφότερο σκοπό βέβαια την νίκη και τους τρείς πόντους.

Από την μια η «Κυρία» θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή και από την άλλη οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού να συνεχίσουν τα επιτυχή τους αποτελέσματα αλλά και να βρίσκονται στα ψηλά της βαθμολογίας.

Πιο κάτω σας παραθέτουμε 10 λόγους που αξίζει να παρακολουθήσεις αυτό το ντέρμπι.

1) Κοντράρονται οι δυο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος
Οι δύο ομάδες διαθέτουν στατιστικά την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Από την μια πλευρά η «μεγάλη κυρία» έχει δεχτεί μόνο 7 τέρματα ενώ με την σειρά τους οι «λέοντες» μόνο 5 παθητικό! Σε ένα τέτοιο παιχνίδι που θα περιμένουμε ένα κλειστό σκορ, οι δύο άμυνες θα παίξουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο. Από πλευράς Ανόρθωσης είδαμε αρκετές φορές να η άμυνα να δίνει τη λύση στο σκοράρισμα, δίνοντας πολύτιμους βαθμούς.

2) Διαθέτουν και οι δυο ισχυρή στήριξη από τον κόσμο……
Αρκετές φορές είδαμε έδρες να γίνονται απόρθητα φρούρια. Αυτό βέβαια δεν οφείλεται παρά μόνο στο φίλαθλο κοινό. Διαχρονικά και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη στήριξη από τον κόσμο τους και ειδικά από τα οργανωμένα σύνολα φιλάθλων. «Μαχητές» και «Θύρα 3», θα δώσουν την δική τους μάχη, αυτή της κερκίδας προσπαθώντας να σπρώξουν την ομάδα τους. Ας ελπίσουμε πάντα σε λογικά και κοσμικά πλαίσια.

3) Το ανέβασμα του Αρουαμπαρένα
Μικέλ Αρουαμπαρένα! Τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σκοράρει ανελλιπώς. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Είναι επιθετικός που μπορεί να κάνει την διαφορά και έχει την ψυχολογία με το μέρος του. Θέλει να συνεχίσει να σκοράρει.

4) Το ανέβασμα του Καμαρά…
Το ότι έχει σκοράρει τέσσερα τέρματα τις τελευταίες δύο αγωνιστικές σημαίνει πολλά. Ο Καμαρά άρχισε να βρίσκει τα πόδια του και να δίνει τις πολύτιμες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, εκεί που άρχισαν οι μουρμούρες προς το πρόσωπό του. Δεν έχει σκοράρει σε ντέρμπι και θέλει να συνεχίσει να έχει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

5) Λέβι vs Μπαλταζάρ
Άλλη ξεχωριστή μάχη είναι αυτή των δύο πάγκων. Εδώ αυτός που θα καταφέρει να κυριαρχήσει είναι αυτός που θα πάρει και πολυπόθητο τρίποντο. Και οι δύο προπονητές έδειξαν ότι δεν «μασούν» και βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κέρδισαν παιχνίδια ή πήραν βαθμό με αλλαγές που έκαναν από τον πάγκο αλλά και αλλαγές στο σύστημα της ομάδας. Και σε ένα πιο γενικό σχόλιο είναι προπονητές που έχουν να δώσουν αρκετά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο αν τελικά καταλάβουμε στην Κύπρο ότι δεν αλλάζουμε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα.

6) Ποιότητα…
Άλλος ένας λόγος που δεν πρέπει να χάσεις το ντέρμπι του Σαββάτου είναι η ποιότητα που έχουν οι δύο ομάδες. Διαχρονικά οι δύο σύλλογοι έχουν φέρει στο νησί μας μεγάλα ονόματα. Και πάλι για φέτος μας παρουσιάζουν ένα αξιόλογο ρόστερ με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε ψηλό επίπεδο, μέχρι και τις εθνικές τους ομάδες. Παίχτες όπως οι Ράγιος, Πράνιτς, Σίντεφελντ, Ντουγκλάο από πλευράς «Κυρίας» και από την Λεμεσιανή ομάδα οι Αρουαμπαρένα, Μάρκο Σουάρες, Λαφράνς και Ντόσα Τζούνιορ είναι ποδοσφαιριστές που ανεβάζουν την ποιότητα του πρωταθλήματος μας.

7) «ΚΥΡΙΑ» με κεφαλαία…
Χωρίς να δεχτεί ήττα μέχρι στιγμής η ομάδα του Ρόνι Λέβι που καλείται να διαφυλάξει τα σκήπτρα του αήττητου στο πρωτάθλημα. Άραγε θα τα καταφέρει;

8) Σε περίπτωση νίκης θα είναι η πρώτη…
Η ΑΕΛ μέχρι στιγμής δεν έχει πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι. Σε περίπτωση που θα φύγουν με το τρίποντο από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα είναι η πρώτη για φέτος κόντρα σε ομάδα της εξάδας.

9) Γι το σερί…
Τέσσερις σερί αγωνιστικές νικητές φεύγουν από το γήπεδο οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού, ενώ η Ανόρθωση προέρχεται από δύο σερί νίκες.

10) Παίρνει αποτέλεσμα…
«Έσπασε» την «κατάρα» του «Αν. Παπαδόπουλος» η ΑΕΛ το 2012 με προπονητή τον Πάμπο Χριστοδούλου και σκόρερ τον Ντόσα Τζούνιορ αλλά από τότε άλλαξαν πολλά. Μπορείς να πεις πως οι γαλαζοκίτρινοι πήραν πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και το 2012 η ΑΕΛ, δεν κέρδιζε καθόλου εύκολα την Ανόρθωση εκτός έδρας. Από το 2012 και πέρα η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει ακόμη τρεις φορές.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top