ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν μίλησα ποτέ για "Τ.Δ.Β.Κ."» - Απάντηση Δρ Περιστιάνη στα όσα του καταλογίζει η Βασιλειάδου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Δεν μίλησα ποτέ για "Τ.Δ.Β.Κ."» - Απάντηση Δρ Περιστιάνη στα όσα του καταλογίζει η Βασιλειάδου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκπληξη προκαλεί η αναφορά που έγινε μέσω των κοινωνικών δικτύων από την Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, ότι ο Δρ Νίκος Περιστιάνης έκανε ξεκάθαρη αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου». Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί με τον καθηγητή, μας παρέπεμψε στην ομιλία του όπου φαίνεται η αναφορά που έγινε και το πώς και γιατί έγινε.

Του Ιάκωβου Ιακώβου Στην ομιλία του ο καθηγητής αναφερόμενος σε πρόσφατη έρευνα για την ελευθερία του Τύπου που έγινε από αμερικανικό οργανισμό (Freedom House) υπήρχε λόγος για "ΤΔΒΚ". Με την αναφορά του αυτή, όπως μας ανέφερε και ο ίδιος, δεν νομιμοποιούσε το καθεστώς που υπάρχει στην Κύπρο, απλά αναφέρθηκε στα γεγονότα όπως τα παρουσιάζει ο αμερικανικός οργανισμός. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του: "Για να μην είμαστε άδικοι: η αξιολόγηση της ελευθερίας του τύπου για την Κύπρο δεν είναι άσχημη. Αν ανατρέξουμε στον σχετικό δείκτη του Freedom House για το 2017, οι πρώτες στη βαθμολογία χώρες είναι οι εξής: 1. Νορβηγία 2. Σουηδία 3. Φιλανδία 4. Δανία 5. Ολλανδία 16. Γερμανία 30. Κύπρος - - Η θέση αυτή είναι καλύτερη από χώρες με μεγάλη φιλελεύθερη παράδοση: π.χ. 39. Γαλλία 40. Ηνωμένο Βασίλειο 43. Ηνωμένες Πολιτείες 52. Ιταλία - - Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι επίσης καλύτερη από μια σειρά άλλων χωρών (με τις οποίες συχνά συγκρίνουμε τον εαυτό μας): 75. Βόρεια Κύπρο («ΤΔΒΚ») 88. Ελλάδα 155. Τουρκία 176. Κίνα 180. (τελευταία) Βόρειο Κορέα". Αυτό που αναφέρει η Μαρία Βασιλειάδου το οποίο δημοσίευσε λίγα λεπτά μετά την δήλωση του κ. Νίκου Περιστιάνη είναι ότι «στη Δημοσιογραφική Εστία ο Νίκος Περιστιάνης πριν 10’ έριξε τις μάσκες περί επανένωσης της Κύπρου. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων χωρών, αναφέρθηκε ξεκάθαρα στην ΤΔΒΚ! Ενώπιον του κ. Αναστασιάδη και της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΜΟΝΟ εγώ σηκώθηκα κι έφυγα». Δείτε την δημοσίευση  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top