ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριά κουβέντα από Οδυσσέα για Χρυστάλλα Γιωρκάτζη – «Λειτουργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης» - Έγγραφα σε βάρος αξιωματούχου…

Βαριά κουβέντα από Οδυσσέα για Χρυστάλλα Γιωρκάτζη – «Λειτουργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης» - Έγγραφα σε βάρος αξιωματούχου…

Πολύ σοβαρά τα όσα προσάπτει στην προκάτοχό του Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τη διαφθορά που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (04/12), είπε βαριές κουβέντες.

Αφού πρώτα ανέφερε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι η διαφθορά ήταν πολύ μεγαλύτερης κλίμακας απ΄ ό,τι πίστευε, πρόσθεσε: «Στην Ελεγκτική Υπηρεσία είχαμε ένα βουνό ελέγχων που δεν είχαν διεκπεραιωθεί για χρόνια. Και ας το παραδεχθούμε. Ενίοτε η Υπηρεσία ενεργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης αντί αποκάλυψης σκανδάλων».

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, είπε: «Θα τολμήσω να πω ότι όποιος ήθελε να καταχραστεί τη θέση του, μπορούσε να το πράξει. Είχε και ευκαιρίες και σχεδόν μια πλήρη διασφάλιση ατιμωρησίας».

Ο «Φιλελεύθερος» ζήτησε τη θέση της πρώην Γενικής Ελέγκτριας και νυν διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ωστόσο η τελευταία αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε.

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ η δημοσιογράφος Πόλα Σπόντα, ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δεν επιθυμούσε να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο σε σχέση με αυτά που ανέφερε στην ημερίδα. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής είχαν επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικώς προκειμένου να μιλήσει στον αέρα για τα όσα είχε αναφέρει τη Δευτέρα (04/12) στην ομιλία του.

Να σημειωθεί εδώ ότι το ThemaOnline είχε αποκαλύψει περίπτωση για διερευνώμενη υπόθεση σε βάρος πρώην Κύπριου αξιωματούχου. Όπως είχαμε αποκαλύψει από τον Αύγουστο του 2016, η Γιωρκάτζη ενόσω ήταν επικεφαλής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είχε στην κατοχή της όλα τα σχετικά έγγραφα της υπόθεσης, αλλά τα είχε απλώς στα… συρτάρια της, χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Τα έγγραφα αυτά περιήλθαν στην κατοχή του κ. Μιχαηλίδη όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντά ως Γενικός Ελεγκτής. Τελικά, η υπόθεση άρχισε να διερευνάται μετά και από ενέργειες του νυν Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

ΚΥΠΡΟΣ: 441.000 ευρώ «ουρανοκατέβατα» σε λογαριασμούς του πρώην υπεύθυνου Φορολογίας! – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top