ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ: Μερικώς αποδεκτή η πρώτη αναπομπή για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία - Απορρίφθηκε η δεύτερη

ΒΟΥΛΗ: Μερικώς αποδεκτή η πρώτη αναπομπή για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία - Απορρίφθηκε η δεύτερη

Μερικώς αποδεκτή έγινε από την ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 3/1, η πρώτη αναπομπή για την πάταξη της διαφθοράς για την Αστυνομία, ενώ απορρίφθηκε η δεύτερη.

Το θέμα της αναπομπής, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, του νομοθετήματος για τη σύσταση και τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία Κύπρου, ψήφισε την Τετάρτη 3/1, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνά Νικολάου, με τις κοινοβουλευτικές ομάδες να κάνουν μερικώς αποδεκτή την πρώτη αναπομπή, ενώ η δεύτερη απορρίφθηκε.

Συγκεκριμένα, η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία (ΥΠΕΡ:47, ΚΑΤΑ:2) τη διενέργεια άλκοτεστ και νάρκοτεστ στα μέλη της αστυνομίας εν ώρα εργασίας, καθώς και την παρακολούθηση τους από ομάδα των αδιάφθορων χωρίς την έκδοση δικαστικού εντάλματος.

Από την άλλη, απέρριψε (ΥΠΕΡ:17, ΚΑΤΑ:32) την αναπομπή σε σχέση με τη διεξαγωγή από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας έρευνας σε υποστατικά που ανήκουν σε μέλη της δύναμης (πχ όχημα, σκάφος, αποθήκη), χωρίς προηγουμένως να εχει εκδοθεί ένταλμα από το δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι, σε γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει ότι η διαφθορά αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και όχι με ημίμετρα.

Ανάφερε ακόμη ότι, η Κυβέρνηση αποδεικνύει και με τα νομοσχέδια για πρόληψη και πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία ότι έχει την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης και καταστολής της διαφθοράς.

Επίσης, σε παλαιότερη του δήλωση, ο κ. Νικολάου ανάφερε, «ο αγώνας για πρόληψη και πάταξη του σοβαρού εγκλήματος, και κάθε μορφής τρομοκρατικής απειλής αποτελεί καθημερινή μέριμνά μας, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης του πολίτη, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και ανάπτυξης του τόπου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top