ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Πρόεδρος απένειμε στον Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στη Σαουδική Αραβία το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς

O Πρόεδρος απένειμε στον Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στη Σαουδική Αραβία το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απένειμε στον Επίτιμο Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία Mohamed Abdulkader Al Fadl, το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς ως ένδειξη της αναγνώρισης και της ευγνωμοσύνης της Λευκωσίας για την πολύτιμη προσφορά του, εδώ και δύο δεκαετίες, σε ό,τι αφορά την περαιτέρω προώθηση των σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας.

Η απονομή έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ριάντ, όπου πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην τελετή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προσφορά του Επίτιμου Προξένου προς την κυπριακή κοινότητα στη Σαουδική Αραβία, καθώς και στην προώθηση του τουρισμού και των επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Η δημιουργία διπλωματικής αποστολής στο Ριάντ και η επίσημη επίσκεψη μου – μια ιστορική επίσκεψη αφού είναι η πρώτη επίσημη Κύπριου Προέδρου στη χώρα – αποτελεί ορόσημο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος επιθυμεί να συμβάλει μέσω και των πολλών κυπριακών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται επιτυχώς στη Σαουδική Αραβία, στο «Όραμα 2030» της χώρας.

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πρόξενος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί ευτυχία για αυτόν το γεγονός της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα του, σημειώνοντας ότι ήταν κάτι που ανέμενε εδώ και πολλά χρόνια. Τέλος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει το άπαν των δυνάμεων του με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top