ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κυπριανού: 'To ΕΛΑΜ είναι παράρτημα της Χρυσής Αυγής και λυπούμαι που ο Πρόεδρος απάντησε στο ερωτηματολόγιό τους'

Α. Κυπριανού: 'To ΕΛΑΜ είναι παράρτημα της Χρυσής Αυγής και λυπούμαι που ο Πρόεδρος απάντησε στο ερωτηματολόγιό τους'

Το ΕΛΑΜ είναι το παράρτημα της "νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Κύπρο" οι επικεφαλής του οποίου έχουν τις ίδιες αντιλήψεις και πεποιθήσεις με τα ακροδεξιά στοιχεία που οργάνωσαν το πραξικόπημα το 1974, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «ένοιωσε την ανάγκη να απαντήσει στο ερωτηματολόγιό τους».

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός «προφανώς λόγω της αδυναμίας του να αντιπαρατεθούν με τον Σταύρο Μαλά, τις θέσεις και τις προτάσεις του, επιμένουν να μιλούν για το παρελθόν. Αν θέλουν να μιλήσουμε για το παρελθόν, να μιλήσουμε».
 
«Τι θέλουν να θυμίσουν και σε ποιόν; Να θυμίσουν στους πρόσφυγες και σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό ποιος άνοιξε την πόρτα στον Αττίλα; Να θυμίσουν σε όλους το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και της άλωσης των πάντων κατά τη δεκαετία που ήταν στην Κυβέρνηση;Να θυμίσουν τις μεγαλύτερες προεκλογικές απάτες με τις οποίες υφάρπαξαν την ψήφο του λαού, τους «S300» και το ρήμα «δεσμεύομαι»;», διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Και συνέχισε: «Να θυμίσουν ότι έκαναν πλάτες στον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και σε άλλους τραπεζίτες και ταυτόχρονα έψεγαν για την οικονομική κρίση τις μικρές συντάξεις και το πασχαλινό επίδομα; Να θυμίσουν τις πλείστες τόσες περιπτώσεις όπου ο κ. Αναστασιάδης δεν έλεγε την αλήθεια; Όταν έλεγε ότι δεν γνώριζε για το κούρεμα άρα και δεν ενημέρωσε το στενό του οικογενειακό περίγυρο; Όταν έλεγε ότι δεν έλαβε ποτέ το έγγραφο Ντάουνερ; Όταν έλεγε ότι δεν έχει περιουσία σε τοποθεσία εκεί που όλως τυχαίως ενδιαφερόταν να επενδύσει Ρώσος επιχειρηματίας; Όταν στήριζε τον τότε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα μέχρι και στο δικαστήριο;»

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, «η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Δεσμεύθηκε προεκλογικά το 2013, ο λαός τον εμπιστεύτηκε και τον ξεγέλασε μετεκλογικά. Έβαλε τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από το μέλλον του τόπου. Εγκλώβισε την προοπτική της λύσης του Κυπριακού μέσα στις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του. Αν αφεθεί να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην παγίωση των τετελεσμένων».
 
«Η διακυβέρνηση του», συνέχισε, «σημαδεύτηκε από το κούρεμα καταθέσεων, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, πρωτόγνωρη αύξηση της κοινωνικής ανισότητας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και πρωτοφανή φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Απορρυθμίστηκαν τα ωράρια των καταστημάτων, ενώ κινδυνεύουν με εκποιήσεις κύριες κατοικίες και μικρές επαγγελματικές στέγες.  Γενικά ο Νίκος Αναστασιάδης αποδείχθηκε ότι είναι πολιτικός μιας άλλης, περασμένης εποχής. Αυτό το αντιλαμβάνονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι πολίτες, γι’  αυτό και εκφράζουν την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά», είπε ο κ. Κυπριανού.

Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το αν έπρεπε ή όχι ο Σταύρος Μαλάς να μπει σε διάλογο με το ΕΛΑΜ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «το ΕΛΑΜ είναι το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο. Αυτό δεν το αρνείται κανένας, ούτε το ίδιο το ΕΛΑΜ. Πρόσφατα ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκάλυψε ότι Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ο Χρίστος Χρίστου είναι μόνο τυπικά, για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΕΛΑΜ ως κόμμα. Συνεπώς, με το παράρτημα της υπόδικης, νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, ο Σταύρος Μαλάς δεν έχει κάτι να συζητήσει». 

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί ο κ. Αναστασιάδης ένοιωσε την ανάγκη να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο τους και να επιχειρήσει να δικαιολογήσει τις θέσεις που υποστηρίζει στο Κυπριακό στο ΕΛΑΜ. Ξέρουμε ποια είναι η στάση του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, έναντι στη Χρυσή Αυγή», συμπλήρωσε.

«Ανέμενα», είπε ο κ. Κυπριανού, «ότι τουλάχιστον ο κ. Αναστασιάδης θα τηρούσε μια παρόμοια στάση, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Κύπρο έγινε πραξικόπημα, είχαμε εισβολή και συνεχίζεται η κατοχή μέχρι σήμερα από ακροδεξιά στοιχεία. Δεν λέω ότι είναι τα άτομα τα οποία σήμερα είναι επικεφαλής του ΕΛΑΜ που οργάνωσαν εκείνα που έπραξαν το 1974 αλλά είναι άτομα με τις ίδιες αντιλήψεις, με τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες πεποιθήσεις».

Ερωτηθείς εάν έχει διευθετηθεί οποιαδήποτε νέα συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εξ όσων γνωρίζω όχι. Τουλάχιστον εμείς δεν θα έχουμε συναντήσεις. Ο κ. Μαλάς νομίζω θα έχει συνάντηση ακόμα με τον κ. Περδίκη. Νομίζω, δεν είμαι βέβαιος».

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «είμαι πολύ αισιόδοξος. Συγκρατημένα αισιόδοξος. Η καταπληκτική πλειοψηφία του κόσμου έχει εκφράσει τη βούλησή του και η βούληση του είναι να μην επανεκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης» και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν τον Σταύρο Μαλά και να είναι βέβαιοι ότι θα δικαιωθούν για την επιλογή του.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top