Προκλητικές δηλώσεις από Τουρκία για ΑΟΖ: 'Η Ε/κ πλευρά δοκιμάζει την υπομονή μας'

Προκλητικές δηλώσεις από Τουρκία για ΑΟΖ: 'Η Ε/κ πλευρά δοκιμάζει την υπομονή μας'

Σοβαρή επίδειξη δύναμης του τουρκικού στόλου είναι η παρεμπόδιση από το τουρκικό ναυτικό του γεωτρύπανου που προχωρούσε στο οικόπεδο 3, σύμφωνα με τον απόστρατο αντιναύαρχο Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίος υποστηρίζει ότι στον 21ο αιώνα που η Τουρκία έχει ενισχύσει το ναυτικό της δεν πρόκειται να υποχωρήσει. 

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος αναφέρει ότι “με αυτές τις κινήσεις της η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα δοκιμάζουν την υπομονή και την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας” και ότι “στην περίπτωση που η Τουρκία υποχωρήσει εδώ, πιστεύουν ότι θα υποχωρήσει και στα άλλα πεδία”.

Επειδή η Τουρκία κάνει μια σοβαρή επιχείρηση νοτίως της Συρίας και η κοινή γνώμη επικεντρώνεται εδώ, το αξιολογούν ως μια ευκαιρία, ανέφερε.

Ωστόσο, είπε, "υπενθυμίζουμε πως όποτε συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον καιροσκοπισμό είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες. Μπορούμε δώσουμε ως παράδειγμα την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου και τα Ίμια”. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE