ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημοσιογράφος ειδησεογραφικού δικτύου 'κατεβαίνει' στην Κύπρο για τη διαφθορά στην Αστυνομία

Δημοσιογράφος ειδησεογραφικού δικτύου 'κατεβαίνει' στην Κύπρο για τη διαφθορά στην Αστυνομία

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση με το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της Μ.Μ.Α.Δ. και τις καταγγελίες περί διαφθοράς στην κυπριακή Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, διεθνές ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, γνωστό στο ευρύ κοινό, πρόκειται να ασχοληθεί με το όλο θέμα.

Όπως πληροφορούμαστε, μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του εν λόγω δικτύου, έχει επικοινωνήσει με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τις καταγγελίες που είχαν γίνει περί διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα της Κύπρου.

Θυμίζουμε ότι τις εν λόγω καταγγελίες τις είχε κάνει αστυφύλακας που υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης και ο οποίος είχε μετατεθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, λίγους μήνες μετά από κατάθεση-φωτιά που είχε δώσει για κακώς έχοντα στο σώμα.

Ακολούθησε διενέργεια ποινικής έρευνας στη βάση των καταγγελιών του (διορίστηκε ποινικός ανακριτής από τον Γενικό Εισαγγελέα και το πόρισμα της έκθεσής του έχει ήδη διαβιβαστεί στη νομική υπηρεσία), ενώ ο εν λόγω αστυφύλακας κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στο νομικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντός του πρώτου 10ημερου του Ιανουαρίου. Όπερ και εγένετο.

Ο αστυφύλακας έδωσε στοιχεία και μαρτυρίες για διαφθορά στην Αστυνομία, αλλά και εμπλοκή του υπόκοσμου στην λαθροθηρία.

Η υπόθεση, την οποία απεκάλυψε το ThemaOnline τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει πολλές παραμέτρους, ενώ χαρακτηρίστηκε και από διάφορα παράδοξα.

Να σημειωθεί ότι ο καταγγέλλων αστυνομικός, που είχε υποστηρίξει με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα ότι μετατέθηκε τιμωρητικά επειδή τόλμησε να μιλήσει για τα κακώς έχοντα στο αστυνομικό σώμα, είχε κάνει γραπτώς λόγο για απροθυμία του ποινικού ανακριτή να διερευνήσει τις καταγγελίες του.

Οι καταγγελίες του ενέπλεκαν γνωστά άτομα της κυπριακής κοινωνίας σε παράνομες δραστηριότητες (βλ. λαθροθηρία), αλλά και μέλη του αστυνομικού σώματος τα οποία φέρονται να κλείνουν τα μάτια, εξυπηρετώντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top