Υπόθεση «Σάντυ»: Μηνύματα μέσω Google Translate και παραδοχή για «στημένες» καταγγελίες
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες για την υπόθεση της «Σάντυ», με τις τελευταίες αποκαλύψεις να κλονίζουν την αξιοπιστία των καταγγελιών.

«Φαίνεται ότι, το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, ήταν σχεδιασμένο να προκαλέσει την κρίση, ώστε οι Ελληνοκύπριοι να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, και επικαλούμενη δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος σημειώνει πως ο Νίκος Αναστασιάδης πληροφόρησε τους Κύπριους πολιτικούς αρχηγούς την προηγούμενη μέρα για το σχέδιο αυτό.
Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ακόμη πως ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτίρης, έστειλαν ευχαριστήριο μήνυμα στον Ιταλό πλοίαρχο Μαρτσέλο Ζίνια.

Το δημοσίευμα κλείνει με την αναφορά πως το γεωτρύπανο έχει αγκυροβολήσει στη Λεμεσό, από όπου τις προσεχείς ημέρες θα αποπλεύσει με προορισμό το Μαρόκο, όπου θα ξεκινήσει νέες έρευνες τον Μάρτιο.
cnn.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναμί: Η Τουρκία μπορεί να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα οικόπεδα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




