ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Δεν έχει εντοπιστεί στοιχείο για εγκληματική ενέργεια

ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Δεν έχει εντοπιστεί στοιχείο για εγκληματική ενέργεια

Περισσότερες από 12 ώρες πέρασαν από τη φωτιά που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (26/2) σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών και Υπηρεσιών βρίσκονται σε εξέλιξη, με την Πυροσβεστική να μην εντοπίζει στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει ότι, σχετικά με την πρόκληση πυρκαγιάς στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα 26 Φεβρουαρίου, 2018 αναφέρονται τα ακόλουθα:


Η υπόθεση διερευνάται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, καθώς επίσης και με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις δεν έχουν προκύψει ασφαλή συμπεράσματα ως προς τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως απαιτείται χρόνος ως προς την εξακρίβωση των αιτιών, λαμβάνοντας υπόψη τις επιστημονικές και άλλες εξετάσεις στα τεκμήρια.

Εν κατακλείδι υπογραμμίζεται ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Αρχηγού Αστυνομίας. Ο Αρχηγός Αστυνομίας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου μόλις εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Πάντως, ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία γύρω στις 4:40, αναφέρει ότι από πλευράς της οι έρευνες για διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, χωρίς να έχουν εντοπιστεί οποιαδήποτε εμφανή σημεία που να υποδηλούν εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, το τελικό πόρισμα θα εκδοθεί με την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων των τεκμηρίων που περισυλλέγησαν και στάλθηκαν στο χημείο του κράτους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top