ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Μακάρι να μας εκπλήξει και να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική'

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Μακάρι να μας εκπλήξει και να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική'

Δεν αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαφωνεί με το πλαίσιο που έχει χαράξει ο ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις έξω από τη Βουλή, μετά την τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του για όσα άκουσε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην ομιλία του στη Βουλή σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, λέγοντας ότι είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος διαφωνεί με το πλαίσιο που έχει χαράξει ο ΓΓ του ΟΗΕ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ανέφερε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε "`να ξεκαθαρίσετε μεταξύ σας ότι έχετε τον ίδιο στόχο, να συμφωνήσετε για την διαδικασία που θα ακολουθήσετε για την υλοποίηση αυτού του στόχου και να με πείσετε για την πολιτική σας βούληση να προχωρήσετε`".

Σημείωσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διέγραψε ένα άλλο πλαίσιο στη βάση του οποίου θέλει να κινηθεί.

"Τουλάχιστον εμείς δεν αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων", πρόσθεσε

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμη ότι αν δεν ακυρωθεί η ΝΑVTEX δεν μπορούν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, αλλά πρόσθεσε ότι όταν ακυρωθεί πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ουσιαστική επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο χρόνος θα αποδείξει ποιος έχει δίκαιο και ποιος έχει άδικο, είπε, συμπληρώνοντας ότι `δυστυχώς το ΑΚΕΛ έχει κατ’ επανάληψη δικαιωθεί από την ιστορία για θέσεις που διατύπωνε`.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της τ/κ ηγεσίας για τις διαπραγματεύσεις και την ΑΟΖ, είπε ότι "είναι απαράδεκτες οι αξιώσεις της τ/κ ηγεσίας και δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση αποδεκτές. Είναι απαιτήσεις", συνέχισε, που εκτροχιάζουν από τον στόχο που θα έπρεπε να ήταν ως προτεραιότητα η λύση του Κυπριακού και επιχειρούν έμμεση αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

"Καλά κάνει και ο κ. Ακιντζί και όλοι οι υπόλοιποι να κατανοήσουν ότι μόνο μέσα από τη λύση του Κυπριακού θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα αυτά τα ζητήματα", συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη, είπε ότι "ζήσαμε την πολιτική η οποία έχει ακολουθεί από τον κ. Αναστασιάδη, μακάρι να μας εκπλήξει και να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική".

Καταλήγοντας, είπε ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίζει όποιες πρωτοβουλίες θα εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού, ενώ θα αντιστέκεται σε εκείνες που θα αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top