Ξεκίνησε από την Κύπρο το πλοίο-ύποπτο για μεταφορά εκρηκτικών

Ξεκίνησε από την Κύπρο το πλοίο-ύποπτο για μεταφορά εκρηκτικών

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό Σώμα μετά την πληροφορία που έφτασε στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του ΛΣ για παρουσία αλιευτικού σκάφους με ύποπτο φορτίο νότια της Κρήτης.

Αμέσως δόθηκε εντολή για εντοπισμό και έλεγχο του σκάφους, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν δυο Περιπολικά Ανοικτής Θαλάσσης του ΛΣ και δυο αεροσκάφη του ΛΣ και του Frontex.

Το σκάφος εντοπίστηκε τελικά το πρωί της Παρασκευής και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το φορτίο σχετιζόταν με πιθανή μεταφορά εκρηκτικών, ενώ οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε μελών του πληρώματος.

Σημειώνεται πως το αλιευτικό σκάφος ξεκίνησε από λιμάνι της Κύπρου με προορισμό το λιμάνι της Ταραγόνα στην Ισπανία.

Από cretalive

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE