ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΟΡΦΟΥ: Δύο έργα ενώπιον της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά

ΜΟΡΦΟΥ: Δύο έργα ενώπιον της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Ενώπιον της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά βρίσκονται δύο έργα αναστήλωσης που αφορούν την εκκλησίας της Παναγίας του Μνασή στην κατεχόμενη Μόρφου και του Α΄ Κοιμητηρίου Μόρφου, καθώς και του παρακείμενου κοιμητηριακού Ναού της Παναγίας.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Μόρφου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου της κατεχόμενης πόλης Βίκτωρα Χατζηαβραάμ και σε συνεννόηση με τον επικεφαλής από ελληνοκυπριακής πλευράς της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τάκη Χατζηδημητρίου, τον Μάρτιο του 2017 ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια με στόχο να εγκριθεί η αναστήλωση αυτή.

Μετά από ένα περίπου χρόνο επίπονων προσπαθειών, συγκέντρωσης στοιχείων και έντονων διεργασιών, ο Δήμος πληροφορήθηκε ότι και τα δύο έργα βρίσκονται ενώπιον της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρακαλεί όλους όσοι γνωρίζουν άτομα τα οποία έχουν ταφεί στο Α΄ Κοιμητήριο Μόρφου, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου Μόρφου στο τηλέφωνο 22447333 για να δηλώσουν τα ονόματα (καθώς επίσης και όποια άλλα στοιχεία γνωρίζουν), έτσι ώστε να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν το έργο της Επιτροπής.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top