ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνα η υλοποίηση του ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού

Ξεκίνα η υλοποίηση του ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού

Συμφωνία για συμμετοχή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ηλεκτρονικών Ασφαλείας για την Εναέρια Κυκλοφορία (IFATSEA) στο ερευνητικό πρόγραμμα της επίτευξης του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, SESAR 2020, υπέγραψε στην Μαδρίτη η IFATSEA με τον οργανισμό SESAR-JU, ο οποίος διαχειρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της IFATSEA, στόχος του οργανισμού SESAR-JU είναι να δημιουργήσει στην Ευρώπη μια λειτουργική υποδομή Διαχείρισης της Εναέριας Κυκλοφορίας (ATM) υψηλής απόδοσης που θα επιτρέψει την ασφαλή και την όσο το δυνατό φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη των Αερομεταφορών.

Εκ μέρους της IFATSEA τη συμφωνία υπέγραψε ο Κύπριος Διευθυντής Ευρώπης Κώστας Χριστοφόρου και εκ μέρους του SESAR-JU ο Εκτελεστικός Διευθυντής του SESAR-JU, Florian Guillermet. Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Διευθυντής Αμερικής Carlos Aguirre καθώς και ο Αντιπρόεδρος της IFATSEA, Θεόδωρος Κυρίτσης, μέλος της ΕΝΗΜΑΕΚ Ελλάδας. Μετά το πέρας της τελετής έγινε συνάντηση όπου συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας, οι στρατηγικοί τομείς καθώς και ο όλος σχεδιασμός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IFATSEA, η συμμετοχή των Ηλεκτρονικών Ασφάλειας για την Εναέρια Κυκλοφορία, ATSEP (Air Traffic Safety Electronics Personnel) προκύπτει από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για αλλαγές στον χώρο της αεροναυτιλίας, πράγμα που αποτελεί μία ευρωπαϊκή προσέγγιση και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στις προηγούμενες δύο φάσεις του προγράμματος SESAR.

Αναφέρεται ότι υπάρχουν αντίστοιχες συμφωνίες και για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αλλά και τους πιλότους.

«Η παρουσία των εμπειρογνωμόνων της IFATSEA εισάγει την επιχειρησιακή εμπειρία και κρίση στις νέες τεχνολογίες που ερευνώνται και πρόκειται να εισαχθούν σε υπηρεσιακή χρήση σύντομα», αναφέρεται και προστίθεται ότι το μοντέλο συνεργασίας με τις επαγγελματικές ενώσεις και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ακολουθήθηκε από το αντίστοιχο αμερικανικό πρόγραμμα NEXTGEN και το ιαπωνικό CARATS.

Εξάλλου, σε γραπτή δήλωση του ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει ότι είναι σημαντικό για Κύπρο και Ελλάδα που δύο ελληνικής καταγωγής εκπρόσωποι είναι εκλεγμένοι στη Διεθνή Ομοσπονδία IFATSEA και συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των νέων τεχνολογιών στις Αερομεταφορές.

Την ίδια στιγμή προωθούμε στα διάφορα ευρωπαϊκά σώματα την αρμονική συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα στον χώρο της Αεροναυτιλίας και της ασφάλειας των πτήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο, αναφέρει, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα αφού ακούγεται η φωνή Κύπρου και Ελλάδας στον ευρωπαϊκό χώρο για τα θέματα αυτά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top