ΛΙΒΥΗ: Ένοπλοι απήγαγαν τον δήμαρχο της Τρίπολης

ΛΙΒΥΗ: Ένοπλοι απήγαγαν τον δήμαρχο της Τρίπολης

Στην απαγωγή του δημάρχου της πρωτεύουσας της Λιβύης προχώρησαν ένοπλοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, η απαγωγή έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν καταστεί σαφείς οι λόγοι της απαγωγής.

«Η δημαρχία της κεντρικής Τρίπολης και οι κάτοικοί της έλαβαν τα νέα της απαγωγής του δημάρχου Αμπντουλραούφ Χάσαν Μπαϊτελάμαλ από μια ομάδα ανόητων που εισέβαλαν στο σπίτι του με τη δύναμη των όπλων και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο.

Το δημοτικό συμβούλιο αναστέλλει τις εργασίες μέχρι νεωτέρας

Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως αναστέλλει τις εργασίες του σε ένδειξη διαμαρτυρίας μέχρι νεωτέρας, και κάλεσε «τις αρμόδιες αρχές και τους κατοίκους» να εργαστούν για την απελευθέρωσή του, καθώς πρόκειται για ενέργειες που «απειλούν άμεσα την εδραίωση του κράτους και τη ζωή των πολιτών του».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Τρίπολη δηλώνουν πως η ασφάλεια στην πρωτεύουσα έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, αν και οι απαγωγές παραμένουν κοινή πρακτική. Ένοπλες ομάδες ασκούν πραγματική εξουσία επί του πεδίου στην Τρίπολη μετά την εξέγερση του 2011 στη Λιβύη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

Έχω υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE